7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kvietimas teikti paraiškas trumpai rezidencijai Rupert

Rupert inf.
Nr. 13 (1334), 2020-04-03
Kronika

„Rupert“ skelbia papildomą atranką Lietuvoje šiuo metu esantiems menininkams, kuratoriams, tyrėjams 2-4 savaičių trukmės rezidencijai š. m. balandžio – gegužės mėnesiais.
 
Dėl karantino laikinai apribojome „Rupert“ tarptautinės rezidencijos veiklą, todėl kviečiame šalyje šiuo metu esančius menininkus, kuratorius, tyrėjus aplikuoti 2- 4 savaičių trukmės nemokamai rezidencijai. Rezidencijos vyks nuo šių metų balandžio 20 d. iki gegužės 31 d.

Prašome laiškus su užpildyta trumpa anketa, CV, darbų portfolio pdf formatu siųsti adresu [email protected] iki balandžio 13 dienos, pirmadienio vidurnakčio.

Primename, kad šiais metais Rupert programų tema - „Rūpestis ir tarpusavio priklausomybė“, taigi labai laukiame paraiškų iš menininkų, kuratorių ir tyrėjų, kurie šiuo metu dirba arba planuoja ateityje dirbti su bendrabūvio, rūpesčio, izoliacijos, socialinės atsakomybės ir panašiomis temomis. Paraiškos nesusijusios su šių metų programa taip pat labai laukiamos.

Rezidencija įsikūrusi vaizdingame Valakampių rajone, prie pat Neries upės bei mažo paplūdimio, apsupta laukų ir miško. Menininkų rezidencijos įrengtos Lietuvos architekto Audriaus Ambraso suprojektuoto Pakrantės kūrybinių industrijų centro pastate. Kiekvienam rezidentui suteikiama individuali studija su antresole (iš viso užimanti apie 52 kv. metrus), kuria leidžiama naudotis kaip kūrybos ir tyrimų erdve visos rezidencijos metu. Studijose yra baldai ir nemokamas bevielis internetas. Pastate taip pat yra skaitykla, virtuvė, kuria gali naudotis rezidentai. Dviračiu, viešuoju transportu ar automobiliu galima lengvai pasiekti maisto prekių parduotuvę, miesto centrą. Rezidencijų studijos yra įsikūrusios antrame pastato aukšte ir pasiekiamos laiptais, pastate lifto ar rampos nėra.

Dėl korona viruso epidemijos, rezidencijos planavimas vyks griežtai laikantis Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos naujausių saugumo reikalavimų ir judėjimo, karantino ir izoliacijos apribojimų. Atrankoje kviečiame dalyvauti tik šalyje jau esančius ir privalomą 14 dienų saviizoliacijos periodą po paskutinės kelionės praėjusius asmenis. Viena studija galės naudotis tik vienas žmogus, o dalis konsultacijų, studijų vizitų ir bendradarbiavimų su rezidentais bus organizuojami nuotoliniu būdu, pasitelkiant rezidencijos komandos patirtį ir kontaktus. 

Atrankos vyks nuotoliniu būdu, su kandidatais susisieksime el. paštu.

Turintiems papildomų klausimų, prašome rašyti į [email protected]
 
Rupert veiklas remia Lietuvos kultūros taryba
Rezidencija yra nemokama dėka kūrybinių industrijų centro Pakrantė paramos.
 

Žymos:
Rupert inf.,