7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

10-oji tarptautinė mažosios grafikos trienalė „Vilnius 2020“

VGMC inf.
Nr. 9 (1330), 2020-03-06
Dailė Anonsai

2020 m. kovo 10 – balandžio 4 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ veiks 10-oji tarptautinė mažosios grafikos trienalė Vilnius 2020.

Parodos atidarymas ir laureatų apdovanojimo renginys vyks 2020 m. kovo 10 d.,18.00 val. VGMC (Latako g. 3)


Tarptautinė mažosios grafikos trienalė Vilniuje vyksta nuo 1994-ųjų. Šiemet ji šventinė –10-oji. Renginys nepraranda aktualumo, pritraukia daug autorių iš įvairių šalių, turi ištikimų senbuvių, o kartu vilioja išbandyti jėgas ir jaunosios kartos kūrėjus. Tai rodo, kad grafikos meno pasaulyje trienalė yra reikalinga ir mėgstama.


Parodoje eksponuojami 81 autoriaus darbai, iš 19 pasaulio šalių, ypač daug dalyvių iš Švedijos, Lenkijos, Japonijos, Belgijos; renginyje aktyviai dalyvauja ir Lietuvos menininkai. Parodoje akivaizdi technikų, žanrų ir stilių įvairovė: nuo figūrinių iki abstrakčių nuo ekspresyvių iki minimalistinių, nuo iliustratyvių iki konceptualių darbų, nuo fantastinių iki meno klasikos įvaizdžių, nuo dramatiškų iki komiškų motyvų. Šią įvairovę tarytum apibendrina dominuojančio žmogaus įvaizdžio variacijos. Gausus grafikos technikų spektras iliustruoja tiek tradicinių, tiek ir naujųjų kūrybos formų aktualumą, eksperimento ir techninio konceptualumo svarbą.


Margas trienalės vaizdas žada ne tik išskirtinę pažintį su mažąja grafika, bet ir pateikia plačiam žiūrovui ratui aktualų turinį. Parodoje kiekvienas atras sau mėgstamą žanrą, stilių ar pasakojimą.

Kuratorės Nijolė Šaltenytė, Rūta Taukinaitytė-Narbutienė
Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras
Rėmėjai LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga

Žymos:
VGMC inf.,