7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Oli Mould paskaita „Anti-individualizmas, empatija ir solidarumas: link kolektyvinio kūrybiškumo“

Rupert inf.
Nr. 7 (1328), 2020-02-21
Kronika

Kovo 2 dieną, 19 val. Rupert kviečia į viešą tyrėjo ir žurnalisto Oli Mould’o paskaitą, kuri vyks Rupert centre, Vaidilutės g. 79, Vilniuje. Dėl daugybės šiandienos pasaulio „ligų“ – klimato kaitos, ksenofobinio nacionalizmo, psichologinių sutrikimų epidemijų – galime kaltinti nesuvaldomą savanaudiškumą. Jis kursto  neoliberalų, populistinį godų kapitalizmą. Vis dėlto, kaip kruopščiai puoselėjama sociopolitinė ideologinė priemonė, teisingai suprastas savanaudiškumas gali tapti pagrindu kurtis visuomenėms, kurios priešinasi kapitalizmo neteisybei.

Šios paskaitos tikslas – nubrėžti savanaudiškumo istoriją ir pasiūlyti alternatyvius, labiau empatiškus ir kolektyvinius, mąstymo apie save būdus. Tuo pačiu aptarti, kaip kūrybiškai kurti bendrumus, kurie taptų priešprieša dabartiniam neoliberalus kapitalistinės visuomenės organizavimui.

Oli Mould – gyventojų geografas Royal Holloway universitete Londone. Jo darbas yra sutelktas į kūrybiškumą, kapitalizmą ir bendrumą siekiant atgaivinti pirmąjį, kritikuoti antrąjį ir padėti kurti trečiąjį. Oli Mould yra išleidęs dvi knygas: „Urbanistinis griovimas ir kūrybiškas miestas“ (ang. Urban Subversion and the Creative City) (Routledge, 2015) ir „Prieš kūrybiškumą“ (angl. Against Creativity) (Verso, 2018). Jis taip pat publikavo akademinius darbus brutalizmo architektūros, Kalė „Džiunglių“ pabėgėlių stovyklos, urbanistinių struktūrų ir urbanizmo teorijos temomis. Jis reguliariai rašo tokioms žurnalistinėms platformoms kaip „The Conversation“ ir „OpenDemocracy“, jo darbai publikuoti platformose „CityLab“ ir „Prospect“.

Renginys nemokamas, vyks anglų kalba.
Rupert veiklą remia Lietuvos kultūros taryba.

 

Žymos:
Rupert inf.,