7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Rupert“ pristato 2020 metų renginių programą

Rupert inf.
Nr. 4 (1325), 2020-01-31
Anonsai Kultūra

Menų ir edukacijos centras „Rupert“ metus pradeda viešų renginių programa, kurios tema – tarpusavio priklausomybė ir rūpestis. Ar jaučiame atsakomybę vieni už kitus ir už savo aplinką? Kaip esame priklausomi vieni nuo kitų? Kaip ši priklausomybė veikia tarpusavio, galios santykius ir solidarumą ne tik mene, bet ir visuomenėje? Šie ir kiti klausimai bus nagrinėjami visus metus vyksiančioje viešų renginių programoje.
 
Apie rūpestį individualizmo pasaulyje
 
Anot programos kuratoriaus Yatesʼo Nortono, šių metų tema yra tarsi atsakas į šiandien paplitusią individualizmo ir nuolatinio konkuravimo ideologiją, kurios pasekmės – didėjanti atskirtis ir rūpesčio, kaip žmogiškos savybės ir darbo formos, nuvertinimas. Programoje iškeltas temas gvildens Lietuvos ir užsienio pranešėjai ir tyrėjai, dirbantys teisės, aktyvizmo, meno ir akademiniuose laukuose. Programoje taip pat dalyvaus „Rupert“ rezidentai ir vietos menininkai, kurie pristatys nagrinėjamas temas kritiškai papildančius darbus. Bus rengiamos paskaitos, seminarai, dirbtuvės, diskusijos ir pristatoma skaitmeniniu būdu prieinama medžiaga.
 
Programos svečiai – garsūs tyrėjai ir menininkai
 
Programa prasidės renginiu Nacionalinėje dailės galerijoje, kuriame dalyvaus tarptautiniu mastu pripažintas neįgaliųjų teisių gynėjas Davidas Ruebainas ir žurnalistė bei kino režisierė Rahila Gupta. Dalyviai diskutuos, kaip kalbėti apie su negalia susijusias patirtis neprisidedant prie represinio ir išankstinėmis nuostatomis grįsto požiūrio į negalią. Diskusiją moderuos „Rupert“ viešų renginių kuratorius Yatesʼas Nortonas. Renginys nemokamas ir vyks anglų kalba vasario 8 d. 16 val. Nacionalinėje dailės galerijoje Konstitucijos pr. 22 Vilniuje.

Kovo 3 d. „Rupert“ rezidencijoje Pakrantėje vyks pasaulyje žymaus kritiko ir tyrėjo Oli Mouldo pokalbis apie individualizmo idėjos raidą ir kolektyvo bei globos suvokimą.

Daugiau informacijos apie „Rupert“ renginius ir veiklą ieškokite  „Rupert“ tinklalapyje ir Facebook bei Instagram paskyrose.  
„Rupert“ veiklas iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

 

Žymos:
Rupert inf.,