7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

The Rooster Gallery rengia menininkų piešinių parodą

The Rooster gallery
Nr. 41 (1320), 2019-12-13
Dailė Anonsai

The Rooster Gallery menininkų piešinių parodos 21,1 atidarymas vyks neįprastu laiku: 2019 m. gruodžio 15 d. (sekmadienį) 17 val.

Paroda rengiama „Pranciškonų parko“ kvartale (Lydos ir Kėdainių gatvių kampas), bendradarbiaujant su „Baltic Sotheby’s International Realty“.

 

Anksčiau tenkinęsis paruošiamojo darbo statusu, piešinys dažnai likdavo menininkų kūrybos paraštėse ir į ekspozicijų sales patekdavo nedažnai. Tačiau šiuolaikinio meno scenoje jis tampa visiškai savarankiška kūrybinės išraiškos forma: ne tik pagrindinės kūrybos papildiniu ir tęsiniu, bet ir autonomišku meno kūriniu. Parodoje eksponuojamuose piešiniuose – menininkų paveikslų fragmentuose, eskizuose ir savarankiškose kompozicijose – atsiveria visa piešinio technikų įvairovė, koncentruotai atsispindi menininkų braižas, atsiskleidžia kūrybinės strategijos, telpa jautrios, intymios patirtys ir ironiški kasdienybės bei kultūros komentarai. Demokratiškas piešinio pobūdis ir plačios techninės galimybės suteikia erdvę atvirai, spontaniškai vizualinei raiškai ir drąsiems kūrybiniams pareiškimams.

 

Kamerinėje erdvėje, kurios plotą nurodo parodos pavadinimas, kuriama tiršta, daugiasluoksnė piešinių ekspozicija, atskirų menininkų darbus jungianti į vieną kompleksišką pasakojimą. Parodoje dalyvauja Kristina Ališauskaitė, Raminta Blaževičiūtė, Tomas Daukša, Staselė Jakunskaitė, Eglė Karpavičiūtė, Alina Melnikova, Auksė Miliukaitė, Vita Opolskytė, Andrius Zakarauskas.

 

Prieš didžiąsias metų šventes šiuolaikinio meno galerijos visame pasaulyje tradiciškai rengia nedidelio formato kūrinių parodas, siūlo juos įsigyti už prieinamą kainą ir tokiu būdu ne tik papildyti jau kaupiamą meno kolekciją (arba pradėti naują), bet ir pasirūpinti išskirtinėmis kalėdinėmis dovanomis artimiesiems meno mėgėjams. „The Rooster Gallery“ palaiko šią tradiciją ir piešinių parodą rengia jau antrąjį kartą.

 

Justinos Augustytės tekstas

 

Paroda bus eksponuojama iki 2019 m. gruodžio 31 d.

Darbo laikas iki gruodžio 21 d. pirmadienį - penktadienį 14-18 val., šeštadienį 14-17 val.


Dėl apsilankymo 22-31 d. laikotarpiu galima susitarti el. paštu [email protected] arba telefonu +370 675 30087