7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kah Bee Chow paroda „Gėlės“ projektų erdvėje „Editorial“

Editorial inf.
Nr. 36 (1315), 2019-11-08
Dailė

Lapkričio 9 d. 19 val. projektų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma menininkės Kah Bee Chow solo paroda „GĖLĖS“. Tai – pirmoji menininkės solo paroda Baltijos šalyse.

Miela S, Prieš savaitę mano mama paviešino vaizdo įrašą, kuriame naminis vėžliukas bando ištrūkti į laisvę. Ji juos laiko prie įėjimo į restoraną, matyt pagal Fshui taisykles. Klipe vėžliukas bando išlipti iš baltos plastikinės vaikiškos vonelės, užsikabina priekinėmis kojomis už krašto ir kelia visą kūną. Nėra jokio dangčio, jokios kito barjero – rodos, tik laiko klausimas, kada vėžliukui pavyks. Iš viso 2016 metais buvo nupirkti trys vėžliukai mano sūnėnui Ollie, kurio entuziazmas jau seniai išgaravo. Kasmet jie vis išauga iš savo bendros buveinės ir yra perkeliami į vis didesnį plastikinį indą, pakankamai lengvą valymui, kur jie gali užsiimti vos keliais dalykais: sėdėti, krypuoti, laukti. Jie dar kovoja. Tiesa, mano mama galėtų tiesiog paleisti vėžliukus į laisvę. Kažkada, kai naminiai vėžliukai pergyvendavo tam tikrą laikotarpį, juos paleisdavo į lelijų tvenkinį vietiniame parke. Tai nutikdavo taip dažnai, kad dabar ten pastatytas didžiulis ženklas, malajų ir anglų kalbomis, grasinantis didžiulėmis baudomis už vėžliukų palikimą tvenkinyje.

Jei iš aukščiau pateikto teksto jos mama gali atrodyti kaip beširdė monstrė, kuriai patinka įkalinti savo vaikus, tai yra visiška netiesa. Kah Bee dažniausiai gyvena ir dirba Malmėje, Švedijoje. Pastaruosius du mėnesius ji rezidavo meno ir edukacijos centre Rupert, Vilniuje.

Dizainerė: Gailė Pranckūnaitė

Aidarymas: lapkričio 09, 19 val.

Paroda veikia lapkričio 09 – grudžio 14, 2019

III - V 15.00–19.00 VI 12.00–16.00 „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius)

Organizatoriai dėkojame ŠIuolaikinio meno centrui. Editorial programą iš dalies remia: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė Kah Bee Chow parodą parėmė Nordic Culture Point

Žymos:
Editorial inf.,