7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ievos Tulaitės ir Kipro Černiausko paroda „Tapyba Upe“

Nr. 28 (1307), 2019-09-13
Anonsai Kultūra

Rugsėjo 12 d. 18 val. „Maršrutizatoriai /Routers" meno laboratorijoje atidaroma Ievos Tulaitės ir Kipro Černiausko paroda „Tapyba Upe“.


Ieva ir Kipras pripučiama valtimi leidosi į tapybinę kelionę, ekspediciją po Lietuvą. Pradėję Žeimenos ištakose, nepaisant užgriuvusių liūčių ir alinančios kaitros, menininkai beveik mėnesį keliavo į Kintus, tapydami peizažus, fotografuodami ir aprašydami ekspediciją. Ši paroda nėra vien apie kelionę upe, arba Lietuvos kraštovaizdžio peizažų paroda. Veikiau, ši paroda apie lėtą vaizdų kūrimą, jutiminę, alternatyvią Google ir kitiems virtualiems žemėlapiams kartografiją, ne kartografinę kelionę, kurios savąsias trajektorijas ir nužymi kelionėje po lietumi ir vandenyje, kepinant saulei nutapyti peizažai.
Praeitą vasarą leistis į „Tapybą Upe“ autorius pasak jų paskatino „autentiško, lėto stebėjimo ir tyrinėjimo ilgesys, didelis noras neskubėti ir nepraleisti nieko – gal netgi vadinant tai ekspedicija, o ne pleneru ar tiesiog kelione, mes pabrėžiame tą troškimą neskubant surinkti kuo daugiau. Kaip grafas Tiškevičius, plaukęs Nerimi XIX amžiaus viduryje - jis pakankamai nemažą atstumą plaukė labai ilgą laiką, o plaukdamas rinko visokią informaciją nuo piešinių ir kartografijos iki archeologinių kasinėjimų bei vietinių tradicijų registravimo”.

Atidarymas: 2019 09 12 18:00 Adresas: Žygimantų g. 9, Vilnius

Lankymo laikas: Darbo dienomis 17-20 val. Savaitgaliais 12-16 val.

Galima susitarti ir dėl lankymo kitu laiku

Paroda veiks iki: 2019 09 26
Parodos rėmėjas: Turto Bankas

Žymos: