7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lino Blažiūno kūrybos paroda „Spygliaraštis

VGMC inf.
Nr. 27 (1306), 2019-09-06
Dailė Anonsai

2019 m. rugsėjo 10 – spalio 5 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ veiks Lino Blažiūno kūrybos paroda „Spygliaraštis".  
Atidarymas 2019 m. rugsėjo 10 d., 18 val. VGMC (Latako g. 3)


Parodoje Spygliaraštis Linas Blažiūnas toliau nuosekliai plėtoja gamtos stebėjimu grįstus siužetus. Ekspozicijoje pristatomi paskutinių dviejų metų kūriniai: piešiniai tušinuku ir grafitu, akrilo raižiniai ant organinio stiklo. Naujausių darbų atsiradimą inspiravo asmeniškos patirtys ir situacijos. Pasak autoriaus, kalbėjimas vaizdais arba rašto vaizdavimas yra vienas ir tas pats. Menininkas teigia Spygliaraštyje jungiantis vizualiąją ir tekstinę informaciją, kurioje vaizdas tampa svarbesniu už žodį.
    Blažiūnas subtiliai ir jautriai prisiliečia prie gamtos temų bei nuolat ieško naujų išraiškos formų joms perteikti, drąsiai eksperimentuoja su įvairiomis medžiagomis ir priemonėmis, kurios sąlygoja kūrinių turinį, jų reikšmes ir potekstes. Lino kūriniai persmelkti efemeriškumo ir laikinumo nuojautų. Menininkas savo darbais kuria magišką ir meditatyvų pasakojimą, kuris iškalbingai byloja apie mus supantį gamtos pasulį.

 
Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras
Rėmėjai LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga

 

Žymos:
VGMC inf.,