7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Marija Griniuk. Nomadiška radikali akademija. Klimato kaitos problemos suvokimui

Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Kronika

Akademija įsikurs galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas).
Projekto pristatymas vyks rugpjūčio 7 d. (trečiadienį) 18 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas). Projekto laikas: 2019 08 07–2019 08 21
Tai dieninė meno stovykla kur balta galerijos erdvė virsta eksperimentine patyrimų erdve. Stovyklos metu vyks performansai, dirbtuvės, diskusijos, maisto gaminimas ir bendri pietūs. Stovykla vyks 8-12 dienomis, 11:30-17:00 val.


Meno projektą galės stebėti visi galerijos lankytojai.
Pasibaigus stovyklai, galerijos erdvėje bus rodoma projekto dokumentacija.
Projekte savanoriauja menininkai–pedagogai iš Švedijos, Suomijos, Danijos, Didžiosios Britanijos ir Lietuvos.


Dalyvavimas yra nemokamas.

Norintiems paremti projektą: Marija Griniuk, LT 514010051002066160
Paremdami projektą daugiau negu 30 EUR, nurodykite kontaktinę informaciją ir gausite dovanų BiteVilnius AiR vienetinius marškinėlius su šilkografine spauda.


„Nomadic Radical Academy“ – projektas, grindžiamas „Fluxus Pedagogies“ InterMedia idėjomis. Mes dirbame aktyvuodami pojūčius mokymo ir mokymosi metu, tradicinę instaliacijos erdvę galerijoje, klimato kaitos suvokimą derindami su performatyvine pedagogika. Meno instaliacijos kūrybinėse erdvėse vaikai, jaunimas ir kiti projekto dalyviai dirbs su Šiaurės šalių performanso menininkų bei pedagogų grupe. Jie kartu patirs, integruos ir interpretuos meną; lavins kritinį mąstymą apie šiuolaikinį aplinkos suvokimą; įgis žinių apie būtinybę keisti savo elgesį aplinkoje; meninėmis priemonėmis prisijungs prie aktyvistų, suprantančių klimato kaitos problemą bei jos pasekmes Žemei ir žmonėms; aptars savo tapatybę globalioje visuomenėje ir sieks kritiškai pažvelgti į žiniasklaidoje pateikiamą informaciją.


Norime projekto dalyvius paskatinti plėsti savo akiratį dirbant su menu ir per meno prizmę aptariant sociokultūrinę aplinką bei mūsų vaidmenį ir tapatybę joje.


Projekto metu bus naudojamos vien perdirbtos medžiagos arba spalvos, pagamintos iš natūralių gamtos komponentų, pvz.: augalų. O vienose iš dirbtuvių bus naudojamos darbuotojų uniformos iš skirtingų darbo erdvių; pirmasis dalyvių žingsnis, prisijungiant prie renginio, bus sukurti naujus kostiumus skirtus  performansui.


Mūsų darbo metodai yra pagrįsti įvairiais požiūriais, patirtimi ir teorijomis. Tarp teorijų yra feministinių (pvz., Sara Ahmed), liminalios erdvės (pvz., Richard Schechner) ir pedagogikos teorijų, kaip antai išmokyklinimo, griaunamojo dialogo, socialinės sąveikos ir mokymosi be mokytojų. Pagrindinė mūsų tyrimų sritis: aplinka ir klimato kaita. Mūsų metodika sukurta siekiant atverti kelius pokalbiam, kurių metu galima mokytis ir mokyti naudojant meno metodą.

 

 

Žymos: