7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Jono Kazlausko tapybos paroda „Žvilgsniai iš praeities“

LDS inf.
Nr. 23 (1302), 2019-06-07
Dailė Anonsai

Š.m. birželio 7 d. 16 val. LDS būstinės salėje (Vokiečių g. 4, Vilnius) vyks Jono Kazlausko tapybos parodos „Žvilgsniai iš praeities“ atidarymo vakaras. Parodos atidarymo metu Vilniaus muzikos mokyklos „Lyra“ mokinė Darija Misiūnaitė pagros F. Kevereno ir G. Kuprevičiaus kūrinius (mokytoja A. Ruzgienė). Parodą pristatys menotyrininkas Gediminas Jasinskas.

„Mane visuomet domino ir traukė filosofinis, metaforiškas vaizdavimo būdas. Antropocentrinį pasaulio suvokimą skatino ir veikė mitologija. Tapyba tampa tarsi šamaniškas ritualas susiliejant su paveikslu ir išaukštinant patį kūrybos procesą. Visada ieškau regimosios tikrovės išraiškos, kuri remiasi kaita, judėjimu ir transformacija, tačiau nesiekiu kurti vientiso idealo bei imituoti įvairių objektų ir jų paviršių. Kuriu stabilius ir apibrėžtus vaizdinius, kurie tarsi sustabdyto laiko segmentai, siekiu jų išraiškingumo ir įtaigos skatinti mąstyti.


Kūryboje ieškau taurumo, ekspresijos ir psichologizmo ryšio, norisi, kad veržlumas ir entuziazmas sklistų iš potėpių.


Esu įsitikinęs, kad kuo didesniais tempais istorija veržiasi į priekį, tuo dažniau ji kartojasi iš pradžios. Susipina dabartis, ateitis, praeitis ir išnyksta atskaitos taškai. Tūkstančius metų žmonės meldė Dievą ir dieviškąsias jėgas išsaugoti pasaulio tvarką. Šiandien matome, kad patys pražudysime pasaulį. Technika žudo ir naikina žmogaus sielą. Ar tai ir yra ilgai visų laukta ir melsta pažanga, kai mūsų gyvenimą ir likimus valdo mašinos?”

Jonas Kazlauskas

 

Žymos:
LDS inf.,