7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

MO muziejuje atidaroma nauja mažoji paroda „Atspirties taškas“

Mo inf.
Nr. 10 (1289), 2019-03-08
Dailė Anonsai

2019 m. kovo 8 d. MO muziejuje atidaroma nauja mažoji paroda „Atspirties taškas“, kuri kviečia patirti meną dalyvaujant ir klausantis autorių istorijų apie kūrinių gimimą.

Parodai „Atspirties taškas” MO muziejus subūrė jaunuosius Lietuvos talentus, kuriančius skirtingose srityse Lietuvoje ir užsienyje. Parodoje eksponuojami video meno, tapybos, fotografijos kūriniai ir meno instaliacija, sukurti šešių autorių – Geistės Marijos Kinčinaitytės, Eglės Ulčickaitės, Liudo Parulskio, Jurgos Barilaitės, Vytauto Viržbicko ir Andrej Polukord. 

Parodą papildo interaktyvūs objektai, kviečiantys žaisti ir į meną žiūrėti savaip, be įtampos. Čia bus leidžiama paliesti objektus, kurie yra tarsi eksponuojamų kūrinių šešėliai, ir kurti savo istoriją. Galimybė liesti, pakelti, parodos autorių teigimu, padeda labiau įsitraukti į pažinimo procesą. Garsai, pasigirsiantys „prakalbinus“ interaktyvius objektus, yra menininkų interviu ištraukos, kurios leis sužinoti, kas kiekvienam iš jų buvo atspirties taškas kūrybiniame procese.

Parodą ir interakcijas įgyvendino pripažintų Lietuvoje ir užsienyje meno projektų bendraautoriai: kuratoriai Gabrielė Radzevičiūtė ir Marius Armonas, patirčių dizaineriai Justas Motuzas, Lukas Valiauga ir Inga Galvanauskaitė, bei garso režisierius Antanas Dombrovskij.   

Parodos atidarymas įvyks 2019 m. kovo 8 d. 19 val. 

Atidaryme dalyvaus parodos kuratoriai Gabrielė Radzevičiūtė ir Marius Armonas, menininkai Jurga Barilaitė, Liudas Parulskis ir Vytautas Viržbickas bei interakcijų kūrėjai Lukas Valiauga, Justas Armonas ir Inga Galvanauskaitė. Renginį ves aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

Parodą „Atspirties taškas“ lankytojai galės aplankyti nuo kovo 8 d. iki balandžio 14 d. MO muziejaus Mažojoje ekspozicijų salėje.

Žymos:
Mo inf.,