7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Adelės Pukelytės ir Onės Maldonytės paroda „Between“

Meno parko inf.
Nr. 5 (1284), 2019-02-01
Dailė Anonsai

2019 vasario 8 – kovo 9 d.
Vasario 8 d. (penktadienį) 18 val. galerijos „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) pirmojo aukšto ekspozicinėje erdvėje vyks Adelės Pukelytės ir Onės Maldonytės parodos „Between“ atidarymas.

2017 metų lapkričio 17-19 dienomis Q galerijoje (Kopenhaga, Danija) pristatyta Adelės Pukelytės ir Onės Maldonytės darbų paroda Between. 2019 metais atsirado galimybė parodą parodyti ir Lietuvoje – galerijoje Meno parkas. Ekspozicijoje susiduria dvi skirtingos materijos, du skirtingi požiūriai į meną. Kruopštus, skrupulingas darbas ir chaotiška, impulsyvi estetika. Adelės Pukelytės tapyba reflektuoja jos vidinę būseną: tarp ramybės ir skubėjimo, struktūrų ir chaoso. Tarp būties visur ir tuo pačiu metu niekur. Autorės darbai kalba apie asmeninę psichologinę būseną, kuri perauga į santykį tarp dviejų skirtingų žmonių ir jų kūrybos.


Onė Maldonytė ieško linijos tarp praeities ir ateities. Kūriniai paremti atsitiktinumu, impulsyvumu, pasikliaujant intuicija, išliekant/koncentruojantis čia ir dabar. Darbai auga kartu su laiku, stengiasi nepasilikti praeityje.


Parodos pavadinimas Between  (liet. – „tarp“) – tai menininkių įvardijama siaura linija laike, kurioje esame dabar. Dabar – kai Kaunas keičiasi iš laikinosios – į šiuolaikinę, tačiau dar yra tik procese; dabar – kai jauni menininkai dalyvauja parodose, rezidencijose, praktikose ir pristato save pasauliui. Būtent dabar, tarpe tarp kažko utopinio ir praeities, išties gyvename.

Apie autores:
Onė ir Adelė kartu mokėsi Kauno dailės gimnazijoje, 2014 metais įstojo į Vilniaus dailės akademiją. 2017 metų pradžioje Adelė pusmetį studijavo Kopenhagoje; rudens semestro metu Onė studijavo Bornholmo saloje. Tai trečiasis Adelės ir Onės bendras projektas.
Menininkės nuoširdžiai dėkoja: Galerijai „Meno parkas“ už galimybę parodą parodyti Lietuvoje, The Royal Danish Academy of Fine Arts už galimybę surengti parodą akademijos – Q galerijoje, Kopenhagoje. Taip pat Vilniaus dailės akademijai už paramą publikuojant katalogą. Tomui J. Daunorai ir Dominykui Sidorovui už pagalbą sprendžiant techninius sunkumus; bei grafiniam dizaineriui – Rokui Petreikiui.


Paroda yra galerijos "Meno parkas" projekto "Jaunieji. Žalia sąmonė" dalis.

 

Žymos:
Meno parko inf.,