7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Elenos Balsiukaitės-Brazdžiūnienės paroda „Labas, draugai“ Diuseldorfe

Nr. 3 (1282), 2019-01-18
Kronika

2019 sausio 25 – 2019 kovo 2 d.
Sausio 25 d. (penktadienį) 19 val. (vietos laiku) galerijoje „Meno parkas" Diuseldorfe (Dorotheenstrasse 22) vyks Eleno Balsiukaitės-Brazdžiūnienės parodos „Labas, draugai" atidarymas.


Elena Balsiukaitė-Brazdžiūnienė – viena ryškiausių Lietuvos ekspresyviosios tapybos atstovių. Dažnai savo konceptualiuose darbuose fiksuojanti šiuolaikinio sociumo problemas, nebijanti tvirtai reikšti savo pozicijos. Neretai jos drobėse atsiranda keisti personažai ar populiariosios kultūros elementai – fragmentiški, bet kartu lengvai atpažįstami, plėtojantys konkrečią istoriją ir aiškiai atskleidžiantys žiūrovui analizuojamą problemą. Menininkė dažnai ekperimentuoja technologijomis, tapo ne tik dažais, bet ir smėliu ar panaudoja savo aplinkoje randamus elementus, kurie jos kūriniams suteikia mistiškumo.


E. Balsiukaitė-Brazdžiūnienė (g. 1958) yra surengusi per trisdešimt personalinių parodų, aktyviai dalyvauja grupinėse parodose Lietuvoje bei užsienyje, jos darbų yra įsigiję Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Modernaus meno centras, privatūs kolekcininkai Lietuvoje, Danijoje, Norvegijoje, Suomijoje ir Vokietijoje.
Darbo laikas: II - VI 14:00-18:30

Parodos organizatorius: „Meno parkas“
Partneris: „gleixnerart“

 

Žymos: