7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Daivos Kairevičiūtės ir Eglės Marijos Frank paroda

Rengėjų inf.
Nr. 41 (1278), 2018-12-14
Dailė Tekstai

tavo šviesa / tavo tamsa

Šv. Jono gatvės Medalių galerijoje (Šv. Jono g. 11, LT-01123 Vilnius)

Daiva Kairevičiūtė
/grafika/
Piešinys, vedantis į tekstą ir tekstas be rėmų, tarsi praplečiantis piešinį – šios parodos idėja. Piešiant vaizduotė bando iškelti asociatyvų vaizdą, aš jį provokuoju įtempusi atmintį, tarytum iš paukščio skrydžio, bandydama aprėpti realias savo gyvenime sutiktas moteris, taip pat tas, kurias sutikau Eglės Marijos kurtuose tekstuose ir suteikti joms simbolinį kūną.
Iš pradžių paveikslas neryškus, it vakaro prieblanda, panašus į sapną, nes nėra konkrečių erdvių ir sienų, daug kvapų, kuriuos pirmą kartą uodžiu. Mėginu klausytis garso, kartu su šešėliais jis ateina iš mano praeities, visa tai virsta siluetais, kol įgauna juodą, apčiuopiamą moters pavidalą.

Eglė Marija Frank
/tekstai/
Daiva savo juodas moteris vaizduoja unikaliai šviesiai – dažnai giedra ir romia veido išraiška, rankose laikančias gėles, vaisius ir kitus simbolius, ir tik maža detalė ar motyvas – vos įtemptas smakras, vainiklapis, nutūpęs ant krūtinės, lyg būtų žaizda, kasos, skausmingai pančiojančios krūtinę – man yra raktas į tai, kas slypi kiekvienos jos viduje; liūdesys, nerimas, baimė, skausmas, ilgesys, aistra ar geiduliai – tai, kas dažnai yra paslėpta nuo visų, suspenduota iki niekam nematomo geluonies, tvinksinčio kažkur saulės rezginy.
Iš šios prieštaros gimsta mano tekstai – ar tai, kas juoda, gali būti šviesu?

Parodos atidarymas - gruodžio 18 d., 18 h.
Paroda veiks iki gruodžio 30 d.

Žymos:
Rengėjų inf.,