7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Galerijoje „si:said“ ‒ Henriko Riškaus paroda „Random“

Rengėjų inf.
Nr. 27 (1264), 2018-09-07
Dailė Anonsai

Rugpjūčio 31 d. (penktadienį) 18 val. galerijoje „si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) atidaroma personalinė Henriko Riškaus (aka H2) paroda „Random“.


    Projektas „Random”, kuris bus pristatytas parodos formate, tirinėja tikimybės galimybę, galutinį rezultatą. Tai vyksta pasitelkus kauliuko metimą, apverčiant monetą arba kitomis interaktyviomis priemonėmis, kurios atsitiktinumo principu nurodo „kas bus” ir „kas nebus” kūrinio dalis. Taip vizualios abstrakcijos kuria tarsi dvejetainį kodą, atsiverdamos daugiau erdvės universalioms interpretacijoms. H. Riškaus kūrybinė praktika remiasi, generatyvaus meno principais, kur menininko sistemos taisyklės veikia ir lemią procesą. Tuo pačiu metu yra šiek tiek nepriklausomas arba autonomiškas, ir tokiu būdu prisidedantis vyksmo metu arba užsibaigdamas jau visiškai įgyvendintu kūriniu. Kaip pats autorius sako, nepriklausomai nuo proceso visos tikėtumo-netikėtumo galimybės ir yra tikrasis grožis.


Henrikas Riškus (g. 1987), žinomas dar kaip H2, 2009-aisiais Vilniaus dailės akademijoje baigė Grafinio dizaino bakalaurą. Tarpdisciplininio meno kūrėjas jungia estetiką ir chaosą tiek analoginėje, tiek skaitmeninėje medijose. Kuria abstrakcijas ir modelio kūrinius (koliažus, muzikinius video, gatvės, generatyvų ir plakatų meną), kurių sprendinius pritaiko vidaus ir viešosioms erdvėms. Dar kūrybos pradžioje, piešiant grafičius, susiformavo išskirtinis grafinis stilius, atsiradęs iš griežtai laikomų ir apskaičiuotų estetinių taisyklių, kurios formuoja tinklus, modelius bei žaismę erdviniais negatyvais bei pozityvais. Henrikas kūrybinius ieškojimus ir procesus vysto skirtinguose miestuose ir šalyse. Pastaruoju metu kūrė ir gyveno Portugalijoje.


Paroda veiks iki rugsėjo 21 d. Parodą  iš dalies remia Klaipėdos miesto savivaldybė, TEMA, Ore.lt.
Galerijos darbo laikas III‒V 16‒18 val.
    
Daugiau informacijos:
galerija [si:said]
Skaistė Marčienė
Mob.  8600 39972

 

Žymos:
Rengėjų inf.,