7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Suomių menininkės Lauros Soisalon-Soininen paroda „Takas“

Artifex inf.
Nr. 26 (1263), 2018-06-29
Dailė Anonsai

Pristatome menininkę Laurą Soisalon-Soininen (Suomija) ir kviečiame į jos personalinę parodą POLKU |TAKAS – apie Vilnių, kitus miestus, patirtis, kasdienes keliones, keliavimą, paraleles su audiniais.
Parodos laikas: liepos 12-27d.

Susitikimas su menininke: liepos 17 (antradienį), nuo 14 iki 18 val.
Parodą lydės netikėtai atsirandantis ir ją keičiantis performatyvus veiksmas.

Parodos kūriniai suformuoti kelionių: keliavimo ir grįžimo į konkrečias vietas. Laura Soisalon-Soininen kelis metus dirbo Vilniuje, Helsinkyje ir Jeruzalėje, dėmesį sutelkdama į audimo ir vaikščiojimo procesus.


Tekstilės galerijoje “Artifex” autorė pristato seriją darbų, išaustų naudojant vilną, liną ir kitas natūralias medžiagas. Daugumą darbų sukurti Vilniaus dailės akademijoje, studijuojant pagal pasikeitimo programą, tačiau kūrybos procesas tiek prasidėjo, tiek tęsėsi Helsinkyje. O Vilniuje, tarp gatvių, telkiančių žydų istoriją, ir upės, šalia kurios įsikūrė dirbtuvės “Audykla” (Vilnelės, kur Laura ir praleido nemažai laiko – vert.p.), autorė išaudė konkretų skaičių kasdienių kelionių žingsnių, kurį vėliau pervežė ir performatyviai atkartojo Jeruzalėje, o dar vėliau – Helsinkyje.

Lauros Soisalon-Soininen darbai akcentuoja procesualumą ir jo patyrimo prigimtį. Per materialius ir fizinius apribojimus vieni pasiduoda esamiems procesams, kaip pagrindui, autorė jų nulemtus veiksmus ir potyrius suaudžia į metaforines ir realias audinių bendratis.

Laura Soisalon-Soininen (g.1982) gyvena ir dirba Helsinkyje. 2018m. apsigynė skulptūros magistro laipsnį Helsinkio vaizduojamųjų menų akademijoje.

Žymos:
Artifex inf.,