7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Aido Bareikio paroda „Records“ galerijoje namuose „Trivium“

Trivium inf.
Nr. 22 (1259), 2018-06-01
Dailė Anonsai

2018  m. birželio 4 d. (pirmadienį) 18.00 val. namų galerijoje TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) atidaroma Aido Bareikio personalinė paroda.  Paroda veiks iki liepos 4 dienos.

Aidas Bareikis (g. 1967 Vilniuje) Vilniaus Dailės akademijoje studijavo tapybą. 1993 m. ją baigęs gavo Fullbrighto stipendiją ir išvyko į Niujorką, į Hunter College. Ten 1997 m. apsigynė magistro laipnsį.
Menininkas surengė personalines parodas Niujorko Leo Koenig Inc galerijoje, Berlyno Šiuolaikinio meno centre (Center for Contemporary Art), dalyvavo daugelyje grupinių parodų tokiose garsiose institucijose, kaip P.S.1 Contemporary Art Centre/ MoMA, Niujorke bei įvairiose galerijose Amerikoje ir Europoje.
Aidas Bareikis šįkart pristatys ne publikai gerai žinomas instaliacijas ar objektus, o tapybą. Kaip teigia autorius, jam nesvetimas mechanistinis metodas, tad šį kartą galerijoje TRIVIUM eksponuos paveikslus, sukurtus naudojant „Gravity print“.
 „Gravity print“ – tai stovinti apie 5 pėdų aukščio tūba, pilna vandens ir su maža skylute, kamščiu apačioje. Įmerkus drobę, supylus dažus (maišosi, nesimaišo), atkemši skylę apačioj ir vanduo hidrauliškai nuslūgsta per 40 min. Greitai ištrauki, ir jau!
Menininko idėja – kūriniai, atlikti pagal galerijos užsakymą, lyg kokie langai ar durys, užsakyti fabrikui.
Aidas Bareikis: „Žemės trauka ir entropija yra šio darbo procesas ir variklis, panašiai kaip bangų mūša.
Aš renkuosi bangų mūšą vandenyne, nes begalinis mūšos pasikartojimas gali tave nuvesti tiesiai į akmens amžių. Nors šių darbų „amžius“ yra greičiau “geležies„, nes čia –  geležies rūdžių spalva. Spalvos interpretacijų gali būt ir daugiau, pavyzdžiui, piratų keramika arba tiesiog molis (nors molyje yra daug geležies, tad mes vėl atgal į geležies amžių. Aš sąmoningai norėjau „industrinės geležies“ spalvos, – kaip rūdys saulėlydy, su tokiu, atseit, futuristiniu niuansu.“


Parodą remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Žymos:
Trivium inf.,