7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautiniame Brėmeno poezijos festivalyje „Poetry on the road“ – poetė Indrė Valantinaitė

Rita Valiukonytė
Nr. 22 (1259), 2018-06-01
Kronika

Birželio 2 dieną Brėmeno tarptautinis poezijos festivalis „Poetry on the road“ pristatys lietuvių poetės Indrės Valantinaitės kūrybą. Leibnico aikštės teatre (Theater am Leibnizplatz) kartu su autoriais iš Airijos, Austrijos, Portugalijos, Vokietijos, Lenkijos, Haičio ir Čilės autorė skaitys eiles. Renginį ves „Radio Bremen“ žurnalistas Michael Augustin. Birželio 4 dieną Indrė Valantinaitė skaitys Brėmeno Kippenberg gimnazijoje. Projekto partneris – Lietuvos kultūros institutas.

Lietuvių poetės dalyvavimas Tarptautiniame Brėmeno poezijos festivalyje „Poetry on the road“ yra Lietuvos kultūros instituto ekspertų programos rezultatas. 2017 metų rudenį festivalio „Poetry on the road“ direktorė Regina Dyck lankėsi Lietuvoje, kur turėjo progos artimiai susipažinti su šalies poezija ir jos tradicijomis.

Poetė Indrė Valantinaitė – poetė, kultūros žurnalistė. Yra atlikusi pagrindinius vaidmenis G.Kuprevičiaus miuzikle „Ugnies medžioklė su varovais“ ir R. Radzevičiaus roko operoje „Saulės žemė“. 2006 metais laimėjo Rašytojų sąjungos rengiamą pirmos knygos konkursą ir išleido eilėraščių rinkinį „Žuvim ir lelijom“. Po penkerių metų pasirodė antroji autorės knyga „Pasakos apie meilę ir kitus žvėris“, už kurią Druskininkų poezijos rudenyje poetė pripažinta Jaunąja Jotvinge. 2017 metais iki pusšimčio eilėraščių sugulė į naują poezijos knygą „Trumpametražiai“. Autorė teigia, kad „ši knyga – lyg viešbutis, kurio kambariai išnuomoti labai skirtingiems atvykėliams, o fojė juos pasitinka nuolat skambanti David Bowie daina „Changes“.

Daugiau apie festivalį http://www.poetry-on-the-road.com

Nuotr. Monika Penkutė