7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Justino Vienožinskio dailės mokyklos mokytojų ir mokinių kūrybos paroda „Šakotas“

Rengėjų inf.
Nr. 11 (1248), 2018-03-16
Dailė Anonsai

  Kovo 22 d. 18 val. VDA parodų salėse "Titanikas" (Maironio g. 3 Vilniuje) atidaroma Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos mokytojų ir mokinių kūrybos paroda „Šakotas“, skirta 60 metų mokyklos veiklos jubiliejui paminėti.


   Parodos atspirties tašku tapo kolektyvinio vaikų pamėgto ir siurrealistų itin propaguoto žaidimo „le cadavre exquis“ principas: ant popieriaus skiautės nupiešiama kūno dalis, popierius su piešiniu užlenkiamas ir perduodamas tęsti kitam. Niekas nežino, kaip atrodys kelių žmonių pieštas „kūnas“, išlanksčius popierių, kur nuves kiekvieno žaidimo dalyvio vaizduotė... Parodoje pristatomas specialiai suburtas dešimties kūrybinių grupių projektas, kuriam vykstant,  taip pat gimė netikėti, į visas puses išsišakojantys kūrybiniai impulsai ir idėjos. Žinomi šiuolaikiniai Lietuvos menininkai, dirbantys pedagoginį darbą, čia dėlioja kūrybinę mozaiką kartu su savo mokiniais. Parodoje norima perteikti įvairialypį mokytojo ir mokinio bendradarbiavimą, neišryškinant nei vieno, nei kito viršenybės kūrybinio proceso metu.


   Koncentruojantis į mokyklos veiklos dabartį, pristatomi šiuo metu kartu kuriantys jos mokiniai ir mokytojai. Projekte pabrėžiami komunikaciniai edukacijos aspektai ir kūrybinio proceso žaismė, stengiantis jaunuosius kūrėjus kuo anksčiau įtraukti į Lietuvos meno lauką ir modeliuoti tolimesnę šiuolaikinės meno mokyklos viziją.


 Projekto kuratorė – Kristina Inčiūraitė. Parodos dalyviai: Arūnas Gudaitis, Kristina Inčiūraitė, Donatas Jankauskas (Duonis), Linas Jusionis, Džiugas Katinas, Linas Liandzbergis, Aurelija Maknytė, Tomas Martišauskis, Audrius Novickas, Birutė Zokaitytė kartu su savo mokiniais.
Paroda veiks iki balandžio 15 d.

Projekto organizatorius: Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykla
Projekto partneris: Vilniaus dailės akademija

 

Žymos:
Rengėjų inf.,