7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Galerijoje „Trivium“ paroda „Po kovo 8-osios“

Trivium inf.
Nr. 11 (1248), 2018-03-16
Dailė Anonsai

2018 m. kovo 12 – kovo 29 d. namų galerijoje TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) veikia Marijos Marcelionytės – Paliukės projekcijų, piešinių, objektų ir įvairių artefaktų paroda-instaliacija „Po kovo 8-osios“.


Vasario pabaigoje kvietėme į galeriją prisiskinti menininkės pražydintų tulpių. Tulpių auginimas tiesiogiai konstravo menininkės asmeninį buvimą pasaulyje, jos tėvai iki Nepriklausomybės paskelbimo, 1985-90 m., norėdami prisidurti prie algos, bute augindavo tulpes kovo 8-ajai, vėliau vaikai (kad nereikėtų mokėti už vietą Konarskio gėlių turguje) nešiojamose dėžėse tarpeliuose pardavinėdavo tulpes.


Vaikystės prisiminimai menininkę įkvėpė sukurti šilkografinius atspaudus, piešinius bei drauge eksponuoti vaikystėje žydintų tulpių artefaktus – namų svetainės kilimą, austą močiutės ir mamos piešinį: „Buvau 8-erių metų, artėjo kovo 8-oji, dėžėse skleidėsi žiedai ir paprašiau mamos, kad nupieštų tulpes. Išsaugojau šią mamos lietą akvarelę, ji man buvo labai graži ir ilgą laiką siekiamybė to, kaip galima gražiai piešti.“


Marija Marcelionytė- Paliukė (g. 1977, Vilniuje) – pastaruosius kelerius metus aktyviai besidominti kultūros ekologijos tema, tik ne kaip žalioji aktyvistė, bet iš pozicijos “Ar mums reikia dar nors vieno paveikslo?”. Menininkė tyrinėja šį aspektą naudodama grafikos meną kaip įrankį. Ji dalyvavo daugiau nei 70 grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, surengusi apie 10 solo pasirodymų.

Parodą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba ir asociacija LATGA

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

 

Žymos:
Trivium inf.,