7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vytauto Jurkūno kūrybos paroda „Litras tušo“

VGMC inf.
Nr. 10 (1247), 2018-03-09
Dailė Anonsai

2018 m. kovo 13–30 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė- dešinė“ veiks Vytauto Jurkūno kūrybos paroda „Litras tušo“.


Atidarymas 2018 m. kovo 13 d. 18 val. VGMC (Latako g. 3)


Vytautas Jurkūnas – retai nūdienos profesionaliojo meno arenoje besirodantis kūrėjas. Šiandien labiau atpažįstamas kaip karikatūrų piešėjas, kuris šmaikščiomis mizanscenomis iliustruoja lietuviškąsias politines ir socialines aktualijas arba satyrinius Juozo Erlicko feljetonus dienraštyje Lietuvos rytas.


Ankstyvame kūrybos periode intensyviai kūręs iškiliaspaude, giliaspaude ir trafaretine spauda, 10 dešimtmečio viduryje susidomėjo piešinio žanru ir grafiką netrukus pakeitė piešimas pastelėmis, pieštukais, akvarele ir tušu. Šis kūrybos etapas tęsiasi ligi šiol. Ilgai lauktoje Jurkūno kūrybos parodoje „Litras tušo“ rodomi 2014–2018 m. periodu sukurti piešiniai.


Kūriniuose Jurkūnas išlieka ištikimas savo mėgstamai žmogaus ir jo aplinkos, būties ir buities stebėsenai bei jos fiksavimui. Ar tai būtų grafikos lakštas, ar piešinys, laisvos linijos teikiama išraiškos laisvė buvo ir yra Jurkūno kūrybos ašis, per kurią, kaip per spalvotą kaleidoskopą, autorius rodo jo akimis matomą, ironijos nestokojantį pasaulį.


Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras
Rėmėjai LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga
Informacija +370 5 261 19 95, graphic.lt
Il. Skritulys, 2018, pop., tušas

Žymos:
VGMC inf.,