7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dariaus Basčio paroda „ Tapyba ir t.t.“ namų galerijoje TRIVIUM

Trivium inf.
Nr. 3 (1240), 2018-01-19
Dailė Anonsai

2018  m. sausio 22 d. (pirmadienį) 18.00 val. namų galerijoje TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) atidaroma Dariaus Basčio personalinė paroda.  Paroda veiks iki vasario 18 dienos.

Darius Bastys (g. 1967) - žinomas menininkas, Dailės akademijoje baigęs skulptūros studijas tuo istorinio lūžio laikotarpiu, kai Lietuvos nepriklausomybės atgavimą lydėjo permainos ir meno lauke. Šio menininko skulptūros ir objektai stebino publiką nuo pačių pirmųjų Soroso šiuolaikinio meno centro organizuotų parodų „Tarp skulptūros ir objekto – lietuviškai“ (1993) bei „Duona ir druska“ (1994), kuruotas Ramintos Jurėnaitės.


Kurį laiką tarsi išnykęs iš aktyvaus parodinio gyvenimo, pastaraisiais metais vėl netikėtai pasirodė su tapybos parodomis, kurios taip pat išsiskiria iš bendro Lietuvos tapybos konteksto.  Savitas paradoksų kupinas Dariaus Basčio sukurtas pasaulis lengvai šypsosi žiūrovui, prisidengdamas lyg patriušusia teatro vėduokle senąja akademistine tapyba, patamsėjusia nuo laiko.


 Pats meninkas sako: „Paveikslų kūrime mane kamuoja prieštaringi tikslai. Noriu, kad tai atrodytų kaip rimtas  menas ir kad būtų ne visai rimtas. Nes kai menas yra labai labai rimtas, jis jau yra juokingas. Noriu cituoti atpažįstamus siužetus, bet pateikti juos kaip savo. Noriu nutapyti gražiai (visuotinai suprantama prasme), o paskui purvinu. Nors man turinys svarbesnis už formą. Noriu, kad žiūrovas suprastų, ką norėjau pasakyti, bet galiausiai tai ir nelabai svarbu.  Piešiu savo malonumui, bet galiausiai tai rūpi kam nors parodyti.“

Parodą remia Lietuvos kultūros taryba.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Žymos:
Trivium inf.,