7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dainiaus Trumpio paroda „Ribinės tikrovės būsena”

LDS inf.
Nr. 40 (1234), 2017-12-01
Dailė Anonsai

Paroda atidaroma š.m. gruodžio 7 d., ketvirtadienį, 18 val., Dailininkų sąjungos galerijoje, Vokiečių g. 2, Vilnius
 
Menininko teigimu, paroda susideda iš visiškai skirtingų istorijų, laikotarpių bei geografinių vietovių, kurios tam tikru momentu susijungia į vieną jauseną, vaizdinį, mintį. „Iš pirmo žvilgsnio – tai tartum nieko bendro neturinčios istorijos, tačiau jos turi kai ką nematomai panašaus – tam tikrą nuojautą, parengtį artėjančiai įsivaizduojamai grėsmei, veiksmus, kurie atliekami su rimtumu bei atsakingumu. Visa tai jungia šių istorijų gijas į dramatiškus mazgus“.


Parodoje autoriaus vaikystės prisiminimai susipina su patirtimi, keliaujant po militarizuotos Sirijos vietoves, dirbant mokytoju Maroko kaime. Apie ribinę tikrovę ir jos būsenas autorius kalba per vaiko, atsidūrusio pavojaus akivaizdoje, situaciją. Slogūs vaizdiniai iš karinių pratybų sovietinėje pionierių stovykloje, sirų vaikai karių uniformomis, rūstūs Maroko moksleivių piešiniai įkvėpė autorių sukurti paradoksų kupiną kolekciją, kurioje gvildenamos priešybės tarp karo ir vaikystės, naivumo ir agresijos.


Dainius Trumpis yra žinomas kaip tapytojas ir konceptualaus meno kūrėjas, eksperimentuojantis su įvairiomis meno formomis bei technikomis, socialiai ir intelektualiai įprasminantis kuriamus darbus. Antropologė Asta Jurevičiūtė teigia, jog menininkas kūryboje varijuoja nuo abstraktaus iki realaus motyvo, juose palikdamas taiklias nuorodas ir sykiu – asmeninių interpretacijų galimybę.
Parodą iš dalies remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.
Galerijos darbo laikas: I-V 10-18, VI 10-16.
Parodos lankymas – nemokamas.
 
Paroda veiks iki 2018 m. sausio 6 d., šeštadienio
 

Žymos:
LDS inf.,