7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šilainiai Project rezidencijos paroda galerijoje „101” Kaune

VDU inf.
Nr. 39 (1233), 2017-11-24
Anonsai Kultūra

Lapkričio 24 d. 18 val. VDU menų galerijoje „101” (Muitinės g. 7, Kaunas) bus atidaryta tarptautinės menininkų rezidencijos Šilainiai Project paroda, o gruodžio 7 d. 18 val. įvyks baigiamoji atvira diskusija.

Tai – antrieji šios miesto centro ribas peržengiančios rezidencijos metai, užsienio bei vietinių kūrėjų praleisti ieškant Šilainių mikrorajono tapatybės per kūrybą, dialogą, tyrimą. Šilainių viešoms erdvėms atviri menininkai ir jiems atvertos viešosios erdvės kuria santykį tarp šilainiškių ir jas supančių architektūrinių, urbanistinių struktūrų. Šilainiai čia yra ne tik kūrybos objektas, bet ir dialogo dalyvis. Rezidencija Šilainiai Project turtinga kūrybinių perspektyvų gausa. Kiekvienas dalyvis pasirinko sau aktualiausią mikrorajono emocinį, atminties tašką ar fizinę lokaciją ir tai aktyvavo skirtingais būdais. Šilainius kaip blokinių daugiabučių rajoną, kaip glaudžią bendruomenę, tik atrandamą įvietintą erdvę. Visi šie procesai–rezultatai persikels į Kauno miesto centrą, kur bus sujungti naujuose kontekstuose. Paroda – in memoriam Algirdas Radvilavičius.

Japonas Shota Kotake į Šilainius atvyko iš Airijos. Gilesnei pažinčiai, kūrėjas, kurio manifestas yra „Menas žmonėms, o ne menas – menui”, renkasi dialogą su šilainiškiais ir šilainiškėmis, kurio patirtis perteikė jam artimiausia priemone – piešiniu.

Katrina Brown – daugiau nei dvidešimt metų aktyvi tarpdisciplininė choreografė, naudojanti skirtingas menines priemones. Rezidencijos metu pasitelkia savo kūną, kuris per pasikartojančius judesius, bei piešimo veiksmą tiria supančią architektūrinę ir socialinę aplinką.

Kauno gatvės menininkai kartu su Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos mokiniais ir mokytojomis praleido kurdami vizijas Šilainių viešosioms erdvėms. Gyvas, aktyvus bendruomeninis procesas atsiskleis ir galerijos rėmuose.

Dar liepos mėnesį Kaune rezidavusio Lahestan (Aleksander Haugen) iš Norvegijos kūryba suskambėjo improvizuotu elektro-akustiniu garsu VIII-ajame Kauno forte, kurio įspūdžiai bus girdimi ir parodoje.

Paroda veiks lapkričio 24 d. – gruodžio 8 d., I-V 11-17 val. Evelinos Šimkutės kuruojamą „Šilainiai Project” rezidenciją iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba. Partneris Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šilainių padalinys. Daugiau informacijos: [email protected], www.silainiaiproject.com.

 

Žymos:
VDU inf.,