7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Pelkių paviljono“ organizatoriai kviečia architektus ir dizainerius dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse ir drauge sukurti ambicingiausio 2018 metų paviljono architektūrinę išraišką!

Nr. 38 (1232), 2017-11-17
Anonsai Kultūra

Projekto sumanymas grįstas faktu, jog pagrindinės bienalės erdvės – Giardini sodo pakraštyje – išliko vienintelė vieta Venecijoje, kurioje potencialiai įmanomos naujos statybos. Tai trikampio formos vandens lopinėlis, tyvuliuojantis greta bienalės teritorijos, tačiau nuo jos atskirtas tvora. Tokia neužvaldyta teritorija vandenyje suteikia galimybę persvarstyti alternatyvius bienalės augimo modelius bei kritiškai įvertinti tradicines pretenzijas į patrauklius žemės sklypus.
 
Pelkių paviljonas pretenduoja išplėsti nacionalinę teritoriją tarptautiniame Bienalės kontekste siūlydamas šią vietą Venecijoje skirti Lietuvos atstovavimui. Teritorijos specifika neleidžia kėsintis į fizinį žemės plotą, todėl siūloma įsikurti visiems priklausančiose stichijose – ore ir vandenyje. Pelkių paviljonu siekiama ne užimti, o įsteigti vietą, kuri būtų nuolat perkuriama ir kurioje taptų įmanoma pasiūlyti įvairias veiksmų serijas, išryškinančias formuojantį vietos vaidmenį. Tokiu būdu apibrėžtos architektūrinės formos tema susiejama su pedagogine – formavimo – praktika. Pelkių paviljonas iš kelių dinamiškai jungiamų elementų veiks kaip nuolat kintanti pelkiška juslinio patyrimo ir kūrybos erdvė. Jame visos bienalės metu vyks architektūros studentų kūrybinės dirbtuvės, analizuojančios nematerialias architektūros formas ir užpildančios teritoriją vis naujais pojūčiais. Šiam dinamiškam, ekosistemiškam ir kartu konceptualiam veiksmui reikalinga su vandeniu sugyvenanti architektūrinė erdvė, kurią sukurti yra kviečiami Lietuvos architektai.

http://www.archfondas.lt/lt/venecijos-bienale
 
Norintys sukurti Pelkių paviljoną architektai yra kviečiami iki lapkričio 17 d. siūlyti eskizus ir lapkričio 25–27 d. dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse. Dirbtuvių metu bus siekiama išgryninti paviljono projektą, kuris bus realizuojamas Venecijoje.

Žymos: