7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt
VDA inf.
Nr. 30 (1224), 2017-09-22
Dailė Anonsai

Maloniai kviečiame į tarptautinio projekto SKIN NAHK ODA parodos -  kuratoriai Pamela Hardesty, Aet Ollisaar, Egle Ganda Bogdanienė - atidarymą rugsėjo 18 dieną, pirmadienį, 18 val. VDA galerijoje "Akademija".

Dalyviai - Cork universitetas (Airija) ir  Tartu meno koledžas (Estija) ir Vilniaus dailės akademija.
 
Paroda SKIN NAHK ODA yra dalis tarptautinio projekto, kurį nuo 2016 m. vykdo Cork universiteto menų fakulteto, Tartu menų koledžas ir Vilniaus dailės akademijos tekstilės specialybės bakalauro ir magistrantūros pakopų studentai ir dėstytojai.


Oda - kaip žmogų maskuojantis ir žmogaus potyrius perteikiantis audinys, savo vizualiomis savybėmis yra glaudžiai susijusi su audinio medžiagiškumu. Projekto tikslas – naudojant tekstilės technologijų raišką, sukurti meno objektus, kurie konceptualiai perteiktų organinės medžiagos savybes. Projekto dalyvių kūrybiniai eksperimentai stebint ir kuriant vaizdus, susies tekstilės meną su socialiniu tyrimo lauku, moksliniais ir technologiniais tyrimais, o tekstilės meno kūrinį  konceptualiai sujungs su kūniška gyvybės forma, supančia aplinka ir kultūra.
Pirmoji projekto paroda 2017 m. kovo mėnesį vyko Crawford WANDESFORD Quay gaklerijoje Corke, vėliau ekspozicija buvo perkelta į NOORUS galeriją Tartu mieste.
Rugsėjo 18-30 d. paroda vyks Vilniuje, VDA "Akademijos" galerijoje.

Žymos:
VDA inf.,