7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Veisiejų kultūros namuose – susitikimas su fotomenininku iš Kolumbijos ir fotografijos naktis

Kaunas photo
Nr. 28 (1222), 2017-09-08
Anonsai Kultūra

Rugsėjo 11 d., 18 val., Veisiejų kultūros namuose vyks susitikimas su Veisiejuose kuriančiu fotomenininku Santiago Escobar Jaramillo (Kolumbija), jo kūrybinio projekto pristatymas bendruomenei. Antroje renginio dalyje - festivalio KAUNAS PHOTO fotografijos naktis - trumpi fotografijų filmai apie vandens pramogas ir problematikas. Renginys nemokamas ir atviras visiems
VšĮ „Šviesos raštas“ projekto „Užsienio fotomenininkų rezidencijos Lietuvos regionuose“ kontekste į Veisiejus meninei rezidencijai atlikti pakvietė fotomenininką iš Kolumbijos Santiago Escobar Jaramillo. Jis miestelyje ne tik kurs naują fotografijos darbų seriją nuo rugsėjo 7 d. iki 17 d., bet taip pat kvies bendruomenę aktyviai dalyvauti kūrybiniame procese. Susitikimo su bendruomene metu Santiago Escobar Jaramillo pristatys savo kūrybą, pasidalins savo kūrybinėmis idėjomis su miestelio gyventojais. Tuo tarpu VšĮ Šviesos raštas direktorius Mindaugas Kavaliauskas kvies stebėti fotografijų projekcijas, kurios yra šiuo metu Kaune vykstančio XIV-ojo „Kaunas Photo“ festivalio programos dalis.
Santiago Escobar Jaramillo po architektūros studijų nacionaliniame Kolumbijos universitete, fotografijos ir miesto kultūros magistrantūros studijas tęsė Londone, Didžiojoje Britanijoje. Taip prasidėjo jo kūrybinis fotografinis kelias. Fotografas dirbo ties įvairiais projektais Pietų Amerikoje, Azijoje, Afrikoje, Europoje, ir JAV. Surengė daugiau nei 80 personalinių ir kolektyvinių parodų visame pasaulyje. Yra daugelio fotografijos konkursų laureatas. Santiago Escobar domisi vietos gyventojų ir aplinkos santykiu, jų buitimi, ieško nekasdieniškų temų kasdienybėje. Menininko kūrybiniuose projektuose ypač svarbus santykių su bendruomenėmis užmezgimas.
Rezidencijų projekto meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas pastebi, kad Santiago unikalus darbo metodas slypi vietovių, kuriose apsistoja kurti, bendruomeniškumo ir šviesos piešinių naudojime, kurių rezultatas - iš pažiūros dekoratyvūs darbai - pasakoja žmonių vargų, konfliktų, susitaikymo, optimizmo istorijas.
Projekto „Užsienio fotomenininkų rezidencijos Lietuvos regionuose“ tikslas - pritraukti menininkus ne vien į Lietuvos miestus, bet ir regionus, kelti jų susidomėjimą tapatybėmis, kultūros, peizažo išskirtinumu, socialiniais klausimais, kasdienybe, džiaugsmais ir sunkumais. Fotografų Lietuvoje sukurti darbai ne vien leis sutelkti vietos bendruomenes ar jaunimą kūrinio vystymo procese, tačiau taip pat garsins vietovės vardą pasauliniame fotografijos meno kontekste.
Projekto rėmėjai Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Druskininkų savivaldybė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, Lazdijų rajono savivaldybės Veisiejų seniūnija ir Veisiejų kultūros namai.
VšĮ Šviesos raštas - fotografijos meno populiarinimo organizacija, nuo 2004 m. rengianti fotomeno festivalį KAUNAS PHOTO.

Projekto organizatorius VšĮ Šviesos raštas.
Projekto meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas 865077895
Projekto koordinatorė Eglė Tamulynienė 860031722

Veisiejų kultūros namai 8 (318) 56 690

Žymos:
Kaunas photo,