7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Objektų, instaliacijų, grafikos ir fotografijos meno parodą „Šešėliai # 2“

LDS inf.
Nr. 28 (1222), 2017-09-08
Dailė Anonsai

2017 09 08 - 2017 09 23
Atidarymas 2017 09 08 18.00 val.

„Šešėliai # 2“ ir vėl kviečia atrasti netikėtas vietas daugiamatėje erdvėje, kur atrodo, kad ir taip yra viskas aišku.
Pirmoji paroda, vykusi prieš metus pateikė daug atradimų, kurie pavirto klausimais, jie nagrinėjami šioje parodoje ir neduoda vieno aiškaus atsakymo.
Nepaisant nepatogumų, kylančių naudojantis savo galva, galima pasinaudoti menininkų atradimais netelpančiais įprastoje pakuotėje.
Autorių nuomonė apie šią parodą nėra tinkama priemonė palengvinanti žiūrovui rasti jam patinkančius ar aiškius atsakymus.
Po apsilankymo šioje parodoje žiūrovams rekomenduojama likusį laiką praleisti ramioje ir jaukioje aplinkoje.

IŠ ŠEŠĖLIŲ STEBĖTOJO UŽRAŠŲ.
Mūsų daugiametėje šešėlio studijavimo veikloje išsiskiria dalykai, kuriais norėtųsi pasidalinti su tais, kuriems ir taip viskas aišku.
Pirmiausia reiktų konstatuoti tą faktą, kad šešėlis neturi nei bangų nei dalelių savybių. Viena, kas tikrai apie jį žinoma – tai, kad jis yra.
Nepaisant viso to, menininkai šią savybę sugebėjo pritaikyti verslo reikalams. Plati veikla aprėpia nuo siluetų karpymo iš juodo popieriaus iki dėmių ant sienų, purkštų aerozoliniais dažais. Netgi meninio išsilavinimo bei praktinių įgūdžių stoka šitiems procesams visiškai neturi jokios reikšmės.
Dar vienas šešėlio pritaikymo atvejis užfiksuotas veikloje artimoje ateities spėjimams, būrimams ir prognozėmis apie dangaus kūnus. Mokslininkai šiems tikslams sėkmingai pritaikė žinomas šešėlio savybes. Pagal šešėlius esančius kosminėje erdvėje galima nuspėti ten galimai esančius nežemiškų civilizacijų pėdsakus.
Mūsų laboratorinėmis sąlygomis atlikti bandymai leidžia teigti, kad šešėlis yra šviesos ir objekto sąveikos šalutinis efektas. Beje, jis neturi nieko bendra su dulkėmis ir elektros srove. Atskleista, kad išjungus šviesą nesimato nei šešėlio nei dulkių-viskas ištirpsta vienalytėje tamsios spalvos substancijoje. Mes ją pavadinome prieblanda.(Prie blanda galimai nuo žodžio blunka arba blūda - prieblūda).
Tokie faktai leidžia daryti išvadas, kad prieblanda yra labiausiai subalansuotas šešėlio egzistavimo būsena.
Ją pasiekus, nesimato nei šviesos nei tamsos, nei šešėlio. Galima pajausti tobulo subalansavimo būseną, pusiausvyrą, kurios nefiksuoja Echoskopijos įranga.
Tik nereikia apsigauti, nes pašvietus telefono ekranui, greitai viskas pasikeičia ir tavo mintis pasiima nematomas abonentas. Tai reiškia, jog su šešėliu yra viskas tvarkoje, o problemas sukelia smegenų atkuriamų vaizdų projekcijos sąmonėje, dėl ko vienu metu kyla daugybiniai nesutarimai tarp interpretacijų įvairovės.
Tokiu atveju dažniausiai manoma, kad visa kas vyksta tavo sąmonėje , ir vyksta iš tikrųjų aplinkui.
Mes galime patarti, kad šiuos ir kitus nesusitarimus patogiausia spręsti dvimatėje erdvėje, išjungus dirbtinį intelektą.

Parodos dalyviai

Artūras Makštutis -skulptūra, objektas
Marius Skudžinskas-objektas, instaliacija
Laima Milkintė-fotografija
Laura Valiukevičiūtė -fotografija
Rimantas Milkintas-objektas
Artūras Rožkovas-grafika
Juozas Budzinauskas- skulptūra, objektas


Parodos rėmėjai ir partneriai: Lietuvos Kultūros Taryba,Lietuvos dailininkų sąjunga, Ubikvistas, Klubas „penktadienis 13“.

Parodos kuratoriai
Marius Skudžinskas m.t. +37060420953
Artūras Makštutis m.t. +37068893939

Parodos organizatoriai
Šv. Jono gatvės galerija
Šv. Jono g. 11, LT-01123, Vilnius
Tel.: 85 212 41 54, +370 610 748 69
[email protected] / www.svjonogatvesgalerija.com / https://www.facebook.com/jonugalerija
Galerijos darbo laikas: II – V nuo 12 iki 19 val.; VI nuo 12 iki 16 val.

 

Žymos:
LDS inf.,