7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 28 (1222), 2017-09-08
Kinas Trumpai
Anja Rubik
Anja Rubik

Nauja „Aušros pažado“ ekranizacija

Lietuvių mėgstamą Romaino Gary romaną „Aušros pažadas“, kuriame jis aprašė savo vaikystę Vilniuje, 1970 m. ekranizavo Jules’is Dassinas, pagrindinius vaidmenis tada kūrė Melina Mercouri ir Assi Dayanas. Gruodžio pabaigoje Prancūzijoje pasirodys nauja garsiojo romano ekranizacija. Jos režisierius Ericas Barbier, pagrindinius vaidmenis sukūrė Pierre’as Niney ir Charlotte Gainsbourg, taip pat filme vaidina Didier Bourdonas, Jeanas-Pierre’as Daroussinas ir Finneganas Oldfieldas. „Aušros pažadas“ buvo kuriamas Belgijoje, Vengrijoje, Italijoje ir Maroke. Jo reklaminį klipą galima pasižiūrėti čia:

http://www.allocine.fr/article/fichearticle_gen_carticle=18666901.html

 

Benas Affleckas rengiasi kurti filmą apie karą

Kol Mattas Reevesas rengiasi kurti dar vieną filmą apie Betmeną, Benas Affleckas pradėjo kalbėtis su „Sony“ studija apie Clintono Romeshos prisiminimų knygos „Raudonasis būrys“ („Red Platoon“) ekranizaciją. Filmas pasakos apie karą Afganistane – mūšį Kamdeše, kai 2009-ųjų spalio 3 d. trys šimtai talibano karių užpuolė du amerikiečių blokpostus prie Pakistano sienos. Po dvylikos valandų mūšio talibus pavyko nugalėti. Seržantas Romesha tada išgelbėjo dešimtis gyvybių ir buvo apdovanotas Kongreso garbės medaliu. Pagrindinį vaidmenį Affleckas nori skirti savo broliui Casey.

 

„Vėjo nublokšti“ nebus rodomi Memfyje

1939 m. sukurtas, aštuoniais „Oskarais“ apdovanotas, bene garsiausias Holivudo „aukso amžiaus“ filmas – Victoro Flemingo „Vėjo nublokšti“ nebus rodomas Memfyje. Šio JAV miesto gyventojai nusprendė, kad filmo turinys pernelyg kontroversiškas. Socialiniuose tinkluose buvo reiškiama nuomonė, esą juodaodžių rodymas filme neatitinka šiuolaikinių politkorektiškumo standartų, todėl filmo platintojai nusprendė jo neberodyti miesto kino teatruose.

 

Dar vienas „Nosferatu“ perdirbinys

Šį rudenį ekranuose pasirodys dar vienas F.W. Murnau filmo „Nosferatu. Siaubo simfonija“ perdirbinys. 1922 m. sukurtas Murnau filmas – ne tik vokiečių kino ekspresionizmo šedevras. Nuo jo prasidėjo filmų apie vampyrus mada, besitęsianti iki šiol. Murnau ekranizavo Bramo Stockerio romaną „Drakula“, tačiau nebuvo gavęs autoriaus teisių, todėl pakeitė personažų pavardes. Per beveik šimtą metų pasirodė ne vienas „Nosferatu“ perdirbinys, vieną originaliausių versijų „Nosferatu: nakties fantomas“ 1979 m. sukūrė Werneris Herzogas. Naująją versiją režisavo Davidas Lee Fisheris, beje, 2005 m. iš naujo perkūręs kitą ekspresionistų šedevrą „Daktaro Kaligario kabinetas“. Pastarajame filme somnabulą Čezarę suvaidinęs Dougas Jonesas naujajame filme vaidina Karpatų vampyrą grafą Orlaką.

 

Lily-Rose Depp vaidins trileryje

Vanessos Paradis ir Johnny Deppo duktė Lily-Rose Depp vaidins pagrindinį vaidmenį trileryje „Laukiniai“ („Les Fauves“). Tai antrasis jauno režisieriaus Vincent’o Mariette’o filmas. Jis nukels į Pietų Prancūzijos provinciją Dordonę. Vasarą čia pradeda dingti jauni žmonės. Depp vaidinama paauglė Lora bando išsiaiškinti paslaptį.

 

Anja Rubik debiutuos Boryso Lankoszo filme

Modelis Anja Rubik nusprendė išbandyti jėgas kine – ji vaidins Boryso Lankoszo filme „Tamsu, beveik naktis“. Tai Joannos Bator romano, 2013 m. apdovanoto prestižine „Nikės“ premija, ekranizacija. Filmavimas turi prasidėti šį rudenį. Filmo herojė yra žurnalistė Alicija, kuri po daugelio metų sugrįžta į gimtąjį Valbžychą rašyti reportažo apie paslaptingomis aplinkybėmis dingusius vaikus. Tačiau jos laukia ir akistata su savo šeimos praeitimi. Aliciją vaidins Magdalena Cielecka. Jos partneriai – Marcinas Dorocińskis, Jerzy Trela ir Dawidas Ogrodnikas, bet dar neaišku, ką vaidins Rubik. Lankoszas 2009-aisiais išgarsėjo debiutiniu filmu „Reversas“, lietuvių žiūrovai galėjo matyti ir Lankoszo detektyvinį filmą „Tiesos grūdas“ (2015).

 

Parengė Ž. P.

Anja Rubik
Anja Rubik
Benn Affleck
Benn Affleck
Kadras iš filmo „Vėjo nublokšti“
Kadras iš filmo „Vėjo nublokšti“
Doug Jones
Doug Jones
Lily-Rose Depp
Lily-Rose Depp