7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šiuolaikinio meno paroda „Krepšelis ir kiti demonai“

LDS inf.
Nr. 27 (1221), 2017-09-01
Dailė Anonsai

Rugsėjo 5 d., antradienį, 17 val. Dailininkų sąjungos galerijoje (Vokiečių g. 2, Vilnius) atidaroma šiuolaikinio meno paroda „Krepšelis ir kiti demonai“.
 
Vienuolika parodos „Krepšelis ir kiti demonai“ autorių – Rima Blažytė, Eglė Ganda Bogdanienė, Simonas Dūda, Greta Grendaitė, Robertas Gritėnas, Jurgita Jasinskaitė, Aušra Jasiukevičiūtė, Rasa Noreikaitė-Miliūnienė, Kristijonas Miliūnas, Tomas Vosylius, Marta Vosyliūtė – skirtingomis meninėmis formomis išreiškė savo požiūrį ir pilietinę poziciją į švietimo „krepšelių“ sistemą. Ekspozicijoje dominuoja kūrybos įvairovė, pradedant biurokratijos kritika, krepšelio kaip tūrinio objekto transformacijomis ir baigiant skaudžia asmenine patirtimi bei sugretintų aplinkybių paradoksais.
 
Parodą inicijavo grupės „Iš reikalo“ menininkės – Jurgita Jasinskaitė, Rasa Noreikaitė-Miliūnienė, Marta Vosyliūtė. 2009 m. susibūrusi ši grupė jau spėjo pasižymėti socialiniais meno projektais ir akcijomis, kurioms būdinga menininko santykio su sociumu problematika.
Maloniai kviečiame apsilankyti parodoje ir pasidalinti siunčiama informacija!

Žymos:
LDS inf.,