7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šokio spektaklis TIDENJECT / Tankumas

Rengėjų inf.
Nr. 8 (1202), 2017-02-24
Šokis Anonsai


Šokio spektaklis, kuriame trys šokio atlikėjai ir kūrėjai iš Belgijos, Lenkijos ir Lietuvos susitinka šokiui/šokyje.


Iš psichofizinių impulsų ir skirtingų situacijų, kurios nusako atlikėjų santykį su savimi, vienas kitu ir aplinka, atlikėjai ir jų personažai savo istorijas išreiškia sapno ar prisiminimo forma. Paieškoje, kas juos jungia ir atskiria, esminiai jausmai, kurie būdingi žmogui, susimaišo tarpusavyje ir susispaudžia, į paviršių iškeliant egzistencinius klausimus.

Choreografija ir atlikimas:
Ine Dubois (BE), Maciej Piotr Beczek (PL), Paulius Prievelis
Garso dizainas: Andrius Stakelė
Šviesų dizainas: Mantas Bartusevičius
Grafinis dizainas ir įvaizdis: Viktorija Janulytė

Renginio vietos:
Vasario 28 d. 18 val. Panevėžio muzikinis teatras
Kovo 1 d. 18 val. Anykščių kultūros centras
Kovo 2 d. 18:30 val. Rokiškio kultūros centras
Kovo 3 d. 18 val. Šiaulių kultūros centras
Kovo 4 d. 18 val. Kauno miesto kamerinis teatras

Maciej P. Beczek – lenkų kilmės aktorius, šokėjas, atlikėjas, choreografas ir šokio mokytojas šiuo metu dirbantis ir gyvenantis Olandijoje. Studijavo Ludwik Solski valstybinėje dramos mokykloje Krokuvoje (Lenkija), dirbo kartu su Silesian šokio teatru (Bytom, Lenkija), Kauno šokio teatru „Aura“, Lenkijos teatre Belsko-Biala mieste (Lenkija). Šiuo metu dirba su De Stokkerij Schiedam teatru (Olandija) ir priklauso Hamleto Stadspektakel grupei, bendradarbiauja su įvairiomis institucijomis ir organizacijomis Olandijoje (Dancing On the Egde festival, Open Stage of New Dance Studios Amsterdam ir t.t.)


Ine Dubois – belgų kilmės šokėja, atlikėja, choreografė ir šokio mokytoja, šiuo metu dirbanti ir gyvenanti Olandijoje. Šokio paslapčių ieškojusi ir šokį studijavusi Belgijoje, persikėlė į Olandija, Roterdamą, kur baigė Codarts Roterdamo šokio akademiją (Olandija). Studijų dalį praleidusi Ludwik Solski valstybinėje dramos mokykloje Krokuvoje (Lenkija). Dirbusi su įvairiais choreografais ir atlikėjais, šokusi kartu su šokio trupe Mezcal (Belgija), savo darbus pristačiusi ne viename šokio festivalyje Europoje. Ine šiuo metu priklauso jaunai šokio teatro trupei - Project C (Projektas C), taip pat dirba ir bendradarbiauja kartu su įvairiomis institucijomis Belgijoje ir Olandijoje (Codarts, SKVR, Tempo Centre for Arts and Dance, and Dance-Inn), kur ruošia jaunus šokio talentus taprtautiniams konkursams.


Kartu su Maciej P. Beczek, Ine Dubois, 2016 m. įkūrė šokio teatro kolektyvą – TerazNow Dance Theatre Collective (Roterdamas, Olandija), kurio tikslas – reklamuoti ir skatinti lenkų kultūrą bei šokį Europoje ir kitur.


Paulius Prievelis – šokėjas, performeris, šokio mokytojas ir choreografas. Vilniaus Kolegijoje studijavo šokio pedagogiką,  Specializacija – šiuolaikinis šokis. Dalį studijų praleido Kipre, kur mokėsi University of Nicosia šokėjo programoje. Baigęs mokslus įsiliejo į Kauno šokio teatro „Aura“ kolektyvą, kur dirbo trejus metus. Teko dirbti su įvairiais Lietuvos ir užsienio menininkais bei choreografais, su teatru pasirodė ne vienoje Lietuvos ir Europos scenoje, šokio festivaliuose. 2014 m. kartu su kolege G. M. Ščavinskaite sukūrė šokio duetą „No concept”, kuris publikos ir kritikų buvo puikiai įvertintas. Šiuo metu P. Prievelis dirba Rokiškio kultūros centre šokio specialistu – šokėju, choreografu, vadovauja KC šokio ir judesio teatrui ir studijai

Fizinį šokio teatrą (Physical dance theatre), lenkų šiuolaikinio šokio techniką (Polish Contemporary Dance Technique) ir elektroninę muziką jungiantis TerazNow, kartu su Rokiškio kultūros centru Jums pristato projektą, šokio spektaklį – TIDENJECT / Tankumas.


Andrius Stakelė – kompozitorius, buvęs Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjas. Studijavo multimedijos technologijas ir elektroninę muziką Nørgaards Højskole Danijoje bei garso režisūrą Lietuvoje. Andrius, kaip kompozitorius ir garso dizaineris, bendradarbiauja su Kauno šokio teatru „Aura“, yra sukūręs muziką šokio spektakliams "Troškulys/Thirst”, “In-Vogue”, “(Be)Kulminacijų/Klymaxless”. Taip pat bendradarbiauja ir su kitais nepriklausomais menininkais ir šokėjais Lietuvoje ir užsienyje. Sukūrė garso takelį ir muziką projekto (G)Round Zero spektakliui, kuriame atlieka muzikanto ir šokėjo vaidmenį, dirbo su Golden Parazyth Čekijos Respublikoje. Prie įvairių šokio projektų, nuo 2016 m. bendradarbiauja su Pauliumi Prieveliu, o nuo 2017 m. su TerazNow Dance Theatre Collective (Olandija).

 

Bilietų kaina: 6,- 8,- EUR

Žymos:
Rengėjų inf.,