7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šokio teatras „Aura“ – kviestinis sezono svečias Florencijoje

Rengėjų inf.
Nr. 11 (1163), 2016-03-18
Šokis Anonsai
„Godos”
„Godos”

Kovo 20 dieną „Teatro Cantiere Florida” Florencijoje Kauno šokio teatras „Aura” italų publikai pristatys premjerinį spektaklį „Godos”. Dviejų dalių šokio spektaklio, sukurto bendradarbiaujant su Norvegijos šokio teatru „Panta Rei”, premjera įvyko vasario 17 dieną Moso mieste, Norvegijoje. 


Spektaklio pavadinimui pasirinktas žodis „godos“ jau vargu ar begirdimas kasdienėje kalboje, tačiau jame telpa kiekvieno mūsų išgyvenimai, patirtys ir jausmai. Žymios lietuvių choreografės Birutės Letukaitės ir dviejų choreografių iš Norvegijos sukurtame spektaklio pasaulyje susipina praeitis, dabartis ir ateitis, susitinka moteriškas jausmingumas, paslaptingos mitologijos būtybės ir futuristinio pasaulio vizijos. Kas slepiasi užkerėto vilkolakio kailyje, kokius burtus naudoja šiuolaikinės laumės, kas neša laimę, jei nebetikime aitvarais?


Subtiliai užsimindami apie lietuvių mitus ir legendas, šokėjai juda raštais ir formomis, ritmu primenančiu audimo staklių taukšėjimą. Prie šių staklių prisėda godojantis šiandienos žmogus, kurio išausta juosta tokia kaip gyvenimas: marga mintimis, kokie mes esame dabar ir kokiais tapsime rytoj.


Spektaklis „Godos” yra viena iš dviejų veiklų metus trukusio projekto „GODOS: šokio teatrų ko-produkcija ir jos sklaida Lietuvos bei Norvegijos regionuose“.


Tai jau trečiasis Kauno šokio teatro „Aura“ vizitas į Italiją. Pirmą sykį trupė čia buvo pakviesta į festivalį „Oriente Occidente“. „Teatro Soaciale” scenoje parodytas spektaklis „Medėjos” italų publikos buvo sutiktas nesibaigiančiais aplodismentais.


Netrukus „Aura“ buvo pakviesta „EgriBiancoDanza“ šokio kompanijos, kuriai vadovauja viena ryškiausių Italijos choreografių Susanna Egri, kaip sezono „IPUNTIDANZA 2014/2015“ svečias. Tuomet „Aura“ pristatė spektaklį „Padaryk iš manęs jungiklį“, kuris Lietuvoje pelnė daugybę aukščiausių teatro apdovanojimų.


Tęsiant sėkmingą Lietuvos ir Italijos teatrų bendradarbiavimą, „Aura” pasirodys Florencijos „Teatro Cantiere Florida” kaip kviestiniai sezono svečiai.


„Visuomet labai džiugu, kuomet gali atstovauti Lietuvos šiuolaikinį šokį užsienio šalyse. Maža to, tokių viešnagių metu mezgasi nauji kontaktai, plečiasi mūsų supratimas. Visuomet didžiulė garbė ir atsakomybė atstovauti ne tik Kauno miestą, bet ir Lietuvą tarptautinėje erdvėje“, – sakė Kauno šokio teatro vadovė ir choreografė Birutė Letukaitė.

 

 

„Godos”
„Godos”