7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Spektaklis visai šeimai pagal naujausią Vaivos Rykštaitės knygą „Baisiau už tarakoną“

Rengėjų inf.
Nr. 16 (1508), 2024-04-19
Teatras Kultūra vaikams Anonsai

Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ šį pavasarį pristato naują spektaklį vaikams „Baisiau už tarakoną“ (rež. Sigita Pikturnaitė), sukurtą pagal to paties pavadinimo ką tik išleistą rašytojos Vaivos Rykštaitės knygą. Spektaklis bus rodomas balandžio 14 ir 21 d. meno erdvėse „Vileišio18“ Vilniuje.
 

Spektaklis išsiskiria unikalia, retai pasaulyje naudojama rankų šešėlių teatro technika

Spektaklis „Baisiau už tarakoną“ unikalus savo meninėmis raiškos priemonėmis – aktoriai kuria personažus savo paties rankomis, naudodami šviesos šaltinį ir ekrane krentantį šešėlį. Spektaklio režisierei Sigitai Pikturnaitei-Kamandulienei tai pirmas toks spektaklio kūrybinis procesas, todėl jis ne tik intriguoja, bet ir leidžia lengvai ir žaismingai kalbėti ne visada lengvomis temomis: „Kurį laiką stebėjau, kaip vaikai reaguoja į ekrane rodomus šešėlius – jiems tai tarsi stebuklas, žiūri net išsižioję! Manau, kad taip yra todėl, jog čia žaidžia ekrano ir judančio paveikslėlio momentas, kažkuo primenantis animacinius filmukus. Tad ši teatro forma puikiai tinka kalbėti šiek tiek sunkiomis temomis, nes šešėlio žaismingumas tarsi nuima kažkiek svorio, bet tema ir jos svarbumas niekur nedingsta“, – dalinasi spektaklio režisierė Sigita.

 

Žaismingas spektaklis vaikams, kalbantis kartais tėvams nepatogiomis temomis

Spektaklis „Baisiau už tarakoną“ – žaismingas ir filosofiškas pasakojimas apie tarakoną Lapiščiunksibuntį, kuris karantino metu leidžiasi į kelionę po savo gimtąjį daugiabutį ir susipažįsta su skirtingais jo gyventojais. Kiekvienas aplankytas butas, tarakonui atveria vis kitą istoriją, kartais stebinančią, o kartais priverčiančią susimastyti. Žygio tikslas – surasti laimingus namus – tarakonui padeda suprasti, kas iš tiesų yra jo laimė. Kūrybinė komanda spektaklyje paliečia ir vienatvės, atsiskyrimo, amžizmo, priklausomybės temas: „Esu įsitikinusi, jog su vaikais reikia kalbėti visomis temomis, jeigu norime, kad vaikai užaugtų brandžiomis ir geresnį pasaulį kursiančiomis asmenybėmis. Žinoma, čia labai svarbu kaip ir kokia forma mes paliečiame tam tikrus dalykus. O juk teatras vaikams yra labai paveiki forma, tad jos dėka galima paliesti pačias įvairiausias temas“, – dalinasi spektaklio režisierė Sigita Pikturnaitė.

Spektaklio premjeros įvyks: Balandžio 14 ir 21 d. meno erdvėse „Vileišio18“, Vilnius.
Bilietus platina: tickets.paysera.com

Žymos:
Rengėjų inf.,