7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ pristatė kalėdinę premjerą „Vieni stebuklai!“

Nr. 43 (1492), 2023-12-22
Teatras Kultūra vaikams Anonsai

Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ gražiausias žiemos šventes pasitinka, kviesdami mažuosius 5–12 metų žiūrovus į naujausią, kalėdinį spektaklį visai šeimai „Vieni stebuklai!“ (rež. Miglė Remeikaitė). Spektaklio premjera įvyko Gruodžio 9–10 dienomis naujai įsikūrusiose meno erdvėse „Vileišio18“. Visus, dar nespėjusius pamatyti šios žaismingos premjeros, teatras  „Budrugana Lietuva“ kviečia susitikti prieš pat Kalėdų šventes – Gruodžio 23 d. 14:00 val. meno erdvėse „Vileišio18“.
Kalėdinis spektaklis „Vieni stebuklai!“ – tai jaudinantis, nuoširdus, o kartu ir labai žaismingas, bei interaktyvus spektaklis apie stebuklingą emocijų pasaulį, jų pažinimą, priėmimą, bei gražiausių žiemos švenčių laukimą. Spektaklio metu aktorės Eglė Agota Matulytė ir Giedrė Kederytė-Kriščiūnė, pasitelkdamos rankų šešėlių teatrą, dainas, muziką bei judesį, kviečia visus žiūrovus pasinerti į magišką nuotykį – „Džiaugsmo planetos“ paiešką. 

 

Kalėdinis spektaklis, kuriame slypi daug daugiau nei Kalėdos

Spektaklio kūrybinė komanda ne vienerius metus brandino mintį sukurti jaukų, nuoširdų ir jautrų spektaklį, kuris kvepėtų Kalėdų šventėmis, tačiau nebūtų tik apie pačias šventes, dovanas ir Kalėdų senelio sutikimą. Režisierė Miglė Remeikaitė kartu su aktorėmis Egle Agota Matulyte ir Giedre Kederyte-Kriščiūne nutarė „nerti giliau“ ir spektaklio metu kalbėti apie pagrindines vertybes: tarpusavio santykius, draugystę, meilę, pagalbą, atjautą. Spektaklio kūrėjos tiki, jog šiuolaikiniams vaikams apie Kalėdų šventes svarbu kalbėti primenant, kad didžiausios dovanos yra tos, kurių po Kalėdų eglute nepadėsi, tačiau tikrai atrasi santykiuose su artimiausiais.


 

Pagrindinė spektaklio tema – emocijų pažinimas

Spektaklio pagrindinės herojės leidžiasi ieškoti „Džiaugsmo planetos“, o kelionės metu susidurdamos su įvairiausiais iššūkiais padeda viena kitai prisijaukinti, giliai nuo visų slepiamas, seniai užslopintas emocijas. Tik pripažinus, prisijaukinus ir susidraugavus su emocijomis, kurios joms trukdė keliauti, spektaklio herojės sėkmingai pasiekia „Džiaugsmo planetą“ ir pagaliau gali į širdis įsileisti Kalėdų dvasią. Spektaklio režisierė Miglė Remeikaitė sako: „Mūsų kūrybinio proceso tikslas buvo sukurti emocijoms šešėlinius personažus ir taip vaikus supažindinti su skirtingomis emocijomis. Juk yra sakoma, bijome to, ko nežinome. Tad spektaklio metu, emocijoms sukuriant aiškų pavidalą, norime vaikus supažindinti su skirtingomis emocijomis ir kartu įgalinti juos nebijoti, nesigėdyti, o priešingai, norime padrąsinti apie jas kalbėti.“

 

Kalėdinis spektaklis „Vieni stebuklai!” bus rodomas Gruodžio 23 d. 14:00 val. meno erdvėse „Vileišio18”. (P. Vileišio 18N)

Žymos: