7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Su aktorėmis Nele Savičenko ir Jovita Jankelaityte – LMTA „Susikalbėjimai Didžiojoje“

LMTA inf.
Nr. 39 (1488), 2023-11-24
Teatras Anonsai

Kas skiria ir kas jungia skirtingų kartų aktores? Lietuvos muzikos ir teatro akademija kviečia į toliau besitęsiantį kartų dialogų ciklą „Susikalbėjimai Didžiojoje“. Jau šį ketvirtadienį, lapkričio 23 d., išvysime teatro profesionalių trio – pokalbyje dalyvaus profesorė, viena garsiausių Lietuvos kino ir teatro aktorių Nelė Savičenko, ne mažiau žinoma aktorė Jovita Jankelaitytė, o diskusiją moderuos LMTA Meno istorijos ir teorijos katedros dėstytoja, humanitarinių mokslų daktarė Goda Dapšytė.

 

Viena žinomiausių Lietuvos kino ir teatro aktorių ir pedagogių prof. N. Savičenko studijavo Lietuvos konservatorijos Klaipėdos fakultete (kurso vad. Povilas Gaidys, Elena Savukynaitė). Iki 2012 m. vaidino Klaipėdos dramos teatre, dabar – O. Koršunovo teatre ir Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Vaidindama kine aktorė sukūrė daugiau kaip 30 vaidmenų. N. Savičenko pelnė šiuos apdovanojimus: Auksinį scenos kryžių (2004 m., 2007 m., 2014 m.), Sidabrinę gervę (2008 m., 2023 m.), Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premiją (2009 m.), Lietuvos nacionalinę premiją (2014 m.). 

 

J. Jankelaitytė studijavo LMTA ir 2017 m. įgijo vaidybos bakalaurą (kurso vad. Gintaras Varnas). Aktorė sukūrė daugiau nei 20 vaidmenų įvairiuose šalies teatruose („Utopia“ teatre, Nacionaliniame Kauno dramos, Jaunimo, Keistuolių, Vėjų, O. Koršunovo, „Atviro rato“ teatruose) ir kine. Aktorė dalyvauja nepriklausomuose projektuose, vykdo edukacinę veiklą, garsina reklamas, audioknygas bei animacinius filmus. J. Jankelaitytė pelnė Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimą už Chajos vaidmenį spektaklyje „Getas“ (2018 m.), taip pat yra Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premijos laureatė (2020 m.).

 

Šios dvi išskirtinio talento Lietuvos aktorės kalbėsis apie svarbiausius profesijos aspektus, dalinsis bendromis ir skirtingomis patirtimis, įžvalgomis apie kartų bendrystę. 

 

Atėjus į susitikimą su aktorėmis, taip pat kviečiame aplankyti LMTA Centrinių rūmų antrame aukšte veikiančią atnaujintą parodą „90 stabtelėjimų. Sugauk sėkmę!“, skirtą LMTA jubiliejui. Joje eksponuojami LMTA dėstytojų, profesorių, meno kūrėjų, atlikėjų daiktai, atnešę jiems sėkmę scenoje ir akademiniame gyvenime.

 

„Susikalbėjimai Didžiojoje“ – tai LMTA jubiliejui skirtas pokalbių ciklas, kuriame susitinka pripažinti meno meistrai ir kylantys jaunieji menininkai. Pokalbis su N. Savičenko ir J. Jankelaityte vyks lapkričio 23 d., ketvirtadienį, 18 val. LMTA Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 42). Renginys nemokamas. 

Žymos:
LMTA inf.,