7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Belaukiant Naujųjų skambės muzika sielai

Rengėjų inf.
Nr. 43 (1492), 2023-12-22
Muzika Anonsai

Gruodžio 28 d. Šv. Jonų bažnyčioje (Šv. Jono g. 12) skambės talentingų atlikėjų koncertas „Muzika sielai“. Dalyvauja Kseniya Bakhritdinova (sopranas), Augustas Gocentas (violončelė), Benas Gocentas (smuikas), Raminta Gocentienė (fortepijonas).

Juk būna taip, kad atėjęs į operą pradedi laukti būtent TOS gražiosios arijos ar dueto? Taigi, šiame koncerte ir skambės pačios gražiausios arijos iš Giacomo Puccini operos „Madama Baterflai“, „Toska“, Vincenzo Bellini operos „Norma“, Pietro Mascagni operos „Kaimo garbė“ ir kitų.

Praūžus LNOBT premjerai – Giuseppe’s Verdi „Aidai“, – kurioje pagrindinį Aidos vaidmenį atliko ir Ksenyia Bakhritdinova-Kravchuk, publika ir kritikai neliko abejingi jos balso tembrui, charizmai ir sukurtam Aidos personažui.

Ksenyia Bakhritdinova-Krachuk atvyko iš Ukrainos, prasidėjus karui. Užmezgė glaudžius ryšius su Lietuvos muzikantais, buvo pakviesta dainuoti Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje  – atliko Mikaelos partiją iš Georges Bizet operos „Karmen“ kartu su Ieva Prudnikovaite, Edgaru Montvidu, Kostu Smoriginu ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, vadovaujamu maestro Gintaro Rinkevičiaus. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, su Kauno simfoniniu orkestru ir E. Montvidu atliko Andrew Lloydo Webberio „Requiem“. Vasarą koncertavo Plungėje, Oginskio festivalyje, su Klaipėdos kameriniu orkestru, vadovaujamu Mindaugo Bačkaus.

Šiuos Naujuosius solistė sutiks Kaune, dainuos naujametiniame koncerte Kauno filharmonijoje kartu su Kauno simfoniniu orkestru, Kauno valstybiniu choru, diriguojant Robertui Šervenikui. Tad prieš vykstant į Kauną, Kseniya Vilniaus publikai nusprendė surengti šventinį koncertą ir pradžiuginti vilniečius gražiausiomis arijomis iš savo repertuaro.

Šį koncertą papuoš ir smuiko bei violončelės garsai. Grieš smuikininkas Benas Gocentas, šiuo metu baigiantis bakalauro studijas Hamburgo muzikos ir teatro aukštojoje mokykloje Vokietijoje, aktyviai koncertuojantis Hamburge su įvairiais orkestrais, kolektyvais, kvartetu, dalyvaujantis muzikiniuose projektuose. Išgirsime ir violončelės atliekamų kūrinių. Sibelijaus akademiją Helsinkyje baigęs ir šiuo metu Turku filharmonijos orkestre griežiantis Augustas Gocentas pagros nuostabųjį Arvo Pärto „Spiegel im Spiegel“.

Koncerte akomponuos pianistė Raminta Gocentienė – LMTA Dainavimo katedros koncertmeisterė, dirbanti profesorės Irenos Milkevičiūtės solinio dainavimo klasėje, taip pat VU merginų chore „Virgo“ bei chore „Bel canto“. Su solistais bei chorais pianistė yra koncertavusi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – JAV, Japonijoje, Meksikoje, Argentinoje, Brazilijoje, P. Korėjoje ir kitur. Koncerto vedėjas Deividas Bartkus

Kviečiame susikurti sau muzikinę šventę ir pasidžiaugti kartu su gražia muzika.

Bilietai: https://kakava.lt/reng.../koncertas-muzika-sielai/7305/13011

Žymos:
Rengėjų inf.,