7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Iuvenes art” sugrįžta

 

Evelina Kislych
Nr. 32 (1093), 2014-09-19
Muzika Anonsai
Laimonas Salijus
Laimonas Salijus
Praėjusiais metais pradėtas rengti koncertų ciklas „Iuvenes art“ ir vėl kviečia klausytis jaunųjų menininkų kuriamos muzikos. Praėjus beveik metams nuo paskutinio „Iuvenes art“ renginio, kuriame pasirodė talentingas lietuvių trio „Claviola“, jaunimo kuriama ir atliekama klasikinė muzika vėl skambės ne tik lankytojų pamėgtame Užutrakio dvare, bet ir Birštono kurhauze.
„Iuvenes art“ yra žinomas ne tik klasikinės muzikos profesionalams, mėgėjams, bet ir nieko bendra su muzika neturintiems žmonėms. Projekto idėja populiarinti jaunosios kartos akademinės muzikos atlikėjus kilo Trakų krašte užaugusiai ir čia gyvenančiai profesionaliai muzikei Ievai Tijūnėlienei. „Tikiu, jog šis projektas – tai abipusė nauda tiek pradedantiesiems menininkams, tiek klausytojams. Vieniems tai puiki proga pristatyti bei kuo plačiau paskleisti savo kūrybines idėjas, kitiems – galimybė išgirsti aktualiausias jaunųjų muzikų kūrybos, atlikimo tendencijas, būdas praplėsti kultūrinį akiratį“, – apie projekto tikslus pasakojo I. Tijūnėlienė.
Praėjusiais metais klausytojai galėjo išgirsti Lietuvoje ir Vokietijoje vertinamo smuikininko Algirdo Šocho ir žinomos pianistės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojos Jonės Punytės, charizmatiškos altistės Ugnės Petrauskaitės ir pianistės Austėjos Valušytės bei trio „Claviola“ profesionalų atlikimą.
Šiemet projekte „Iuvenes art“ pasirodys šiuo metu Šveicarijoje gyvenanti ir besimokanti jaunosios kartos lietuvių pianistė Nijolė Abarytė, drauge su scenos partneriu, amerikiečių kilmės violončelininku profesoriumi Scottu Terzaghi. Taip pat klausytojus stebins jaunojo akordeonisto Laimono Salijaus ir smuikininkės Mildos Kazakevičiūtės duetas, bei šiuo metu Nyderlanduose gyvenanti, Trakų krašte užaugusi saksofonininkė Rusnė Mikiškaitė, pasirodysianti su kolega pianistu Thijnu Vermeulenu.
Šiemet koncertai vyks ne tik nepriekaištingos gamtos apsuptame Užutrakio dvare, bet ir visų pamėgtame, išskirtiniame Birštono kurhauze.
Ciklo programa:
Pianistė Nijolė ABARYTĖ (Lietuva–Šveicarija), violončelininkas Scott TERZAGHI (JAV–Šveicarija) 
2014 m. rugsėjo 27 d. Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2014 m. rugsėjo 28 d. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2, Prienų r.)

Akordeonistas Laimonas SALIJUS (Lietuva), smuikininkė Milda KAZAKEVIČIŪTĖ (Lietuva) 
2014 m. spalio 11 d. Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2014 m. spalio 12 d. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2, Prienų r.
Saksofonininkė Rusnė MIKIŠKAITĖ (Lietuva-Nyderlandai), pianistas Thijn VERMEULEN (Nyderlandai) 
2014 m. spalio 25 d. Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2014 m. spalio 26 d. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2, Prienų r.)
 
Organizatorius – Trakų krašto vietos veiklos grupė. Partneriai – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, Trakų kultūros rūmai, Birštono kultūros centras. Pagrindiniai rėmėjai – UAB „Vilsida“, UAB „Senoji kibininė“, poilsio ir pramogų parkas „TonyResort“. Informaciniai rėmėjai – Trakų rajono laikraštis „Trakų žemė“, Lentvario miesto laikraštis „Klevų alėja“, Lietuvos nacionalinis istorijos laikraštis „Voruta“, laikraštis „Naujasis gėlupis“, Prienų rajono ir Birštono krašto laikraštis „Gyvenimas“, „Krašto vitrina“.

 

Žymos:
Evelina Kislych,
Laimonas Salijus
Laimonas Salijus