7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Galerijoje „Kunstkamera“ meno istorijos paskaitų ciklai

Kunstkamera inf.
Nr. 14 (1208), 2017-04-07
Kronika Anonsai

 

Galerija „Kunstkamera“ tęsia paskaitų ciklus skirtus vaizduojamojo meno istorijai. Nuo balandžio 4 d. antradienio vakarais bus skaitomos paskaitos, kuriose bus nagrinėjamas meno istorijos laikotarpis „Nuo manierizmo iki rokoko“. Šio semestro naujovė – dėmesys Lietuvos istorijai. Lankytojai galės ne tik pagilinti savo žinias į meno istoriją, bet ir prisiminti ar atnaujinti Lietuvos istorijos žinias. Tam bus skirtas antras pavasario semestro paskaitų ciklas „Lietuvos istorija: trumpai iš esmės“.

 

Galerija „Kunstkamera“ džiaugiasi, kad paskaitas skaito puikūs lektoriai, atskirų sričių specialistai-profesoriai. Pavyzdžiui, paskaitų ciklą „Nuo manierizmo iki rokoko“ skaitys net keturi dėstytojai. Renesanso ir manierizmo temas pristatys dr. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė – tapytoja, menotyrininkė, Bažnytinio paveldo muziejaus vadovė. Lektorė taip pat yra ir Lietuvos dailės istorikų draugijos narė, dėsto krikščioniškojo meno istoriją Vilniaus universiteto Religijos studijų ir tyrimų centre, muzeologiją Vilniaus dailės akademijoje, dalyvauja mokslinėje veikloje, rengia savo tapybos ir bažnytinio meno parodas. Kita ciklo tema – „Barokinė mąstysena: teatras ir literatūra“ – bus skaitoma dr. Genovaitės Dručkutės. Genovaitė Dručkutė – Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Romanų filologijos katedros profesorė, humanitarinių mokslų daktarė, prancūzų literatūros dėstytoja. Kitas temas, skirtas baroko epochai, pristatinės dr. Birutė Rūta Vitkauskienė. Lektorė – dailės istorikė, Vilniaus dailės akademijos docentė, Lietuvos nacionalinio muziejaus mokslo darbuotoja, muziejininkė, Lietuvos dailės istorikų draugijos ir Varšuvos dailės istorikų draugijos narė.  Paskaitų ciklą užbaigs ir vėlyvojo baroko bei rokoko dailę pristatys menotyrininkė, filosofijos mokslų daktarė Simona Skaisgirytė-Makselienė. Šiuo metu lektorė vadovauja Vilniaus aukcionui ir daugiausiai dirba su lietuviška daile ir autoriais, yra įvairiems kūrėjams skirtų meno albumų iš serijos „Vilniaus aukciono biblioteka” sudarytoja, parodų kuratorė galerijoje „Kunstkamera”.  Kitą paskaitų ciklą – „Lietuvos istorija: trumpai ir iš esmės“ skaitys istorikė, Vilniaus universiteto istorijos ir VDU Humanitarinių mokslų magistrė Erika Meškauskienė.

 

Kiekvieną paskaitų ciklą sudaro devynios paskaitos. Ciklo „Nuo manierizmo iki rokoko“ paskaitos prasidės balandžio 4 d. ir vyks antradieniais. Paskutinė paskaita įvyks birželio šeštą dieną. Ciklo „Lietuvos istorija: trumpai ir iš esmės“ paskaitos prasidės balandžio 5 dieną, vyks tračiadieniais ir tęsis iki birželio 7 dienos.

Paskaitos vyksta galerijoje „Kunstkamera“ (Ligoninės g. 4, Vilnius). Paskaitų pradžia – 18.15 nurodytomis dienomis. Paskaitos trukmė – 1 val. 15 min. bei 15 min. klausimams ir diskusijoms. Daugiau informacijos: http://menorinka.lt/page/mim

 

Žymos:
Kunstkamera inf.,