7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kino pavasario“ naujovė – svetur gyvenančių lietuvių kino darbai

 

„Kino pavasario“ inf.
Nr. 46 (1014), 2012-12-21
Kinas Anonsai
„O kas“ filmavimo akimirka
„O kas“ filmavimo akimirka

Kasmet Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ pristato nacionalines kino naujienas. Kovo 14–28 d. vyksiančiame jau 18-ame „Kino pavasaryje“ atskira programa bus skirta lietuviams, studijuojantiems ir kuriantiems svetur. Festivalio komanda taip pat kviečia kino kūrėjus iki sausio 7 d. registruoti savo filmus į „Kino pavasario“ programą „Lietuvių filmai“.
 

Tradiciškai festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai pamatys naujausius lietuvių vaidybinius, dokumentinius bei trumpo metražo filmus. Savo kūrybą pristatyti gali visi – ir studentai, ir kino profesionalai. Tačiau šį kovą festivalis pateiks dar vieną naujovę – programą „Lietuvių filmai“ papildys sekcija „Lietuviai svetur“, kurioje bus pristatyti užsienyje kuriančių lietuvių darbai. „Kino pavasaris“ nori su užsienio kino mokyklose besimokančių ar jau ne pirmus metus užsienyje dirbančių tautiečių filmais supažindinti ir į festivalį atvyksiančius užsienio svečius.
 
„Įsteigę papildomą programą „Lietuviai svetur“, siekiame griauti mus ribojančias sienas, dar labiau – pakeisti emigranto įvaizdį visuomenėje. Nors lietuviai plačiai išsibarstę po pasaulį, klaidinga manyti, kad jie kuria tik neigiamą Lietuvos įvaizdį. Teigiamos žinutės apie užsienyje dirbančius, kuriančius tautiečius neretai lieka nepastebėtos. Tad norime ištraukti šiuos kūrinius į dienos šviesą ir pristatyti juos visuomenei čia, Lietuvoje“, – apie naujovę festivalio „Kino pavasaris“ lietuviškų filmų programoje pasakoja jos koordinatorė Justė Zavišaitė. 
 
„Kino pavasario“ komanda laukia lietuvių kino režisierių darbų. Atrankoje gali dalyvauti visi lietuviški ir bendros gamybos filmai, sukurti ne anksčiau kaip 2012 m. kovą (užsienyje kurti filmai – ne anksčiau kaip 2012 m. sausį) ir ne vėliau kaip 2013 m. kovą. Į programą „Lietuviškos premjeros“ siūlomas filmas negali būti viešai rodytas Lietuvoje. Šios programos filmų premjeros vyks tik „Kino pavasaryje“.
 
Iki 2013 m. sausio 7 d. festivalis „Kino pavasaris“ laukia lietuvių kino kūrėjų darbų, kuriuos reikia užregistruoti specialiame puslapyje http://vp.eventival.eu/viff/2013, taip pat pristatyti festivaliui filmų kopijas. Filmas gali būti ir baigiamųjų darbų etape.
 
Vasario 4 d. apie lietuviškos programos atrankos rezultatus filmų kūrėjai bus informuoti asmeniškai.

 

 

„O kas“ filmavimo akimirka
„O kas“ filmavimo akimirka