7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Linos Šiaudvytytės juvelyrikos paroda ,,Gyvenimo ratas“ galerijoje „Kauno langas“





 

Lina Šiaudvytytė
Nr. 40 (1146), 2015-11-13
Dailė Anonsai
Lina Šiaudvytytė, ,,Jautis’’
Lina Šiaudvytytė, ,,Jautis’’

Linos Šiaudvytytės juvelyrikos paroda ,,Gyvenimo ratas“ galerijoje „Kauno langas“ veiks 2015 m. lapkričio 12–27 d.

Legenda apie Boliną

Senais gerais laikais, tolimoj nuo Lietuvos  Dievų žemėj Graikijoj, gyveno dangiško grožio mergina, vardu Bolina. Dienas ji leido vienatvėje prie jūros. Graikijos krantus skalauja Egėjo, Jonijos ir Viduržemio jūros. Butent joms Bolina buvo ištikima. Ji galėjo nuo ryto iki vakaro nardyti su žuvimis, vaikščioti pakrantėmis, dainuoti ir rinkti bangų iškalautas gėrybes.

Kartą mergelę pamatė Dievas Apolonas, įsimylėjo ir pasiūlė ištekėti. Bolina nenorėjo išduoti savo laisvės ir meilės jūrai, tad šoko į ją, kad užmigtų ten amžiams.

Apolonas ją išgelbejo.  Bolina tapo nemirtinga deive. Laiminga ar ne ,-legenda tai nutyli…

Mane sužavėjo ši istorija. Galbūt todėl pavadinau savo kompaniją ,,Bolina’’ vardu.

Visada mėgau gamtą, ypač vandenį. Net neabejoju, kad Bolina turėjo begales papuošalų, brangių ir pusbrangių akmenėlių, kuriuos jai dovanodavo jūra.

Be galo džiaugiuosi, turėdama galimybę surengti pirmąją  parodą Lietuvoje. Tai daugelio metu darbas ir begalinė meilė, įdėta ir subrandinta kiekviename metalo gabalėlyje. Jūros bangos virto sidarbo bangomis papuošaluose su unikaliais pusbrangiais akmenimis iš Tailando, Indijos, Brazilijos, Amerikos ir Lietuvos gintaro.

Senovinė technologija Eastern Repousse, kurią atradau ir kuri leido įgyvendinti savo vizijas,  kilusi iš Graikijos. Ji buvo naudojama bronzos amžiuje, o dabar atgaivinta vienos nuostabios menininkės Viktorijos Lansford. Manau pati deive Bolina panoro tęsti savo gyvenimo legendą, sujungdama laikmečius, kontinentus ir žmones.

Šiek tiek apie save

Gimiau ir augau Alytuje. Baigiau Alytaus Dailiųjų Amatų mokyklą, Juvelyrikos klasę. Ten ir gimė mano meilė kurti unikalius papuošalus. 2004 metais išvykau  Airiją su noru užsidirbti įrankiams ir tęsti kūrybą. 2012 pradėjau Eastern Repousse technologijos kursus. Kai papuošalai nebetilpo i skrynelę, pradėjau dalyvauti mugėse ir parodose Airijoje.  2012 metais užsiregistravau DCCOI (Design Craft Council of Ireland). 2013 įkūriau  ,,Boliną’’.  Dalyvauju rimtuose renginiuose RDS (Royal Dublin Society) rūmuose Dubline- 2013 Mind Body and Spirit festivalyje, 2014 National Crafts and Design Fair (dalyvausime ir šiemet), 2015 Show Case of Ireland. Šiais metais įstojau į DCCOI  Killkeny juvelyrikos aukštąją mokyklą. Tai vienintelė mokykla Europoje, kurią remia ir globoja menininkų asociacija DCCOI. Jie gali didžiuotis įranga, aukštos kvalifikacijos dėstytojais ir išleistais studentais, kurie lengvai randa savo vietą bet kurioj valstybėj.

Visada įdedu daug meilės ir prasmės į kiekvieną kūrinį ir dažniausiai darau  tai su malda, galvodama apie žmogų, kuriam jis bus skirtas.

Būsiu dėkinga, jei aplankysite “Bolina” parodą meno galerijoje “Kauno langas”. Ten rasite mano sukurtus vienetinius originalius papuošalus  iš sidabro ir pusbrangių akmenų.

Pajuskite Bolinos dvasią!





 

Lina Šiaudvytytė, ,,Jautis’’
Lina Šiaudvytytė, ,,Jautis’’