7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lino Katino paroda „Ieškau, bet tikiu nerast...“

Kunstkamera inf.
Nr. 13 (1250), 2018-03-30
Dailė Anonsai

Maloniai kviečiame visus į Lino Katino parodos atidarymą kovo 28 d. 18 val. „Ieškau, bet tikiu nerast...“ 03.28-04.30

Tai pirma personalinė dailininko Lino Katino paroda galerijoje „Kunstkamera“ (Ligoninės g. 4, Vilnius). Parodoje eksponuojami įvairių laikotarpių tapybos ir grafikos darbai. Grafikos kūriniai „Oranžinė serija“ sukurti cinkografijos technika. Darbai pasižymi minimalizmu, atsitiktinumo akimirka.
Ankstyvojo laikotarpio kūrybos darbuose bene svarbiausias vaidmuo tenka kompozicijai. Tokį kompozicijos pojūtį, erdvės konstravimo ir suvaldymo įgūdį neabejotinai suformavo architektūros studijos. Priklausomai nuo paveikslo idėjos, pasirenkamos atitinkamos kompozicinės priemonės: paralelinių linijų ramybė arba diagonalių dinamika, įvairių žiūros taškų komponavimas viename paveiksle arba labai siauras regos laukas, erdvės išplėtimas, jos atsisakymas, sugrįžimas į plokštumą, o kartais – erdvės dekonstrukcija, jos redukcija į dvimatę išklotinę.


Kai kuriuose kūriniuose atsikleidžia L. Katino ryšys su Budizmo religija; būdinga leitmotyvinės nakties peizažo, noktiurno, miego ir tamsos temos. Juose dominuoja sodrūs potėpiai, ryškus kontrastingas koloritas.


Parodoje taip pat pamatysime L. Katino  pastaruoju laikotarpiu sukurtus darbus. Autorius naudoja ankstyvus savo tėvo (Leono Katino, 1907–1984) kūrinius. Ant jų Linas uždeda savo, „linišką” sluoksnį: gal tik detalę, kaip nimbas, o gal ir kur kas daugiau. Tokius darbus galima vadinti „apropriacija” (pasisavinimu). Rezultatas – unikalūs, ironiški, skausmingi darbai, kuriais papasakojama ne tik tėvo ir sūnaus santykio istorija, bet ir labai lakoniškai – XX a. meno istorija, nuo socrealizmo per dada iki konceptualizmo.

 

 

 

 

 

 

Žymos:
Kunstkamera inf.,