7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM“ bilietai jau prekyboje

KLDT inf.
Nr. 18 (1467), 2023-05-05
Teatras Anonsai

Septintus metus Klaipėdoje vykstantis tarptautinis teatro festivalis kiekvienais metais vis ambicingesnis. Šįkart jo programa nusitiesia net iki tolimojo Taivano. Gegužę ir birželį pajūrį teatru užpildysiančio festivalio bilietai jau prekyboje. Festivalis laikui einant yra tapęs Klaipėdos dramos teatro naujovių aikštele, tad ir šįkart organizatoriai džiaugiasi galėdami siūlyti bilietus į tarptautinės festivalio programos dalies renginius įsigyti naujoje terpėje – bilietų sistemoje, kurią administruoja pats teatras. Ilgainiui per ją bus galima įsigyti bilietus į visus šio teatro renginius.

 

Išsamiai 2023 m. „TheATRIUM“ programa su tradiciniais segmentais ir satelitiniais vyksmais bus atskleista jau ateinančią savaitę. Kol kas svarbiausios teatro šventės Vakarų Lietuvoje rengėjai skatina žiūrovus suskubti pradėti dairytis bilietų. Festivalis koncentruotam laikui Klaipėdoje tampa namais pasaulyje žinomų teatro kūrėjų spektakliams. Nereikia važiuoti į Italiją, Ispaniją, Portugaliją – jas bus galima rasti Klaipėdos dramos teatre. Tai unikali galimybė žiūrovams plėsti akiratį ir įsijungti į platesnį, pasaulinį, teatrinį dialogą tarp kūrėjų ir publikos.

 

Nuo 2017 m. rengiamas „TheATRIUM“ susideda iš dviejų stambių segmentų: Lietuvos teatro vitrinos, koncentruotai apžvelgiančios įvairių šalies teatrų kūrinius bei tarptautinės programos – joje išskirtiniai scenos meno kūriniai iš įvairių pasaulio šalių. Šiais metais Lietuvos teatro vitrinoje gegužės 24 – 28 d. bus parodyta vienuolika spektaklių iš įvairių Lietuvos teatrų. Lietuviškoji festivalio programa stipriai koncentruota, kad ją vienu ypu būtų patogu peržiūrėti kelioms dešimtims iš užsienio šalių atvykstančių teatro profesionalų – įvairių tarptautinių teatrų festivalių atstovų prodiuserių, teatro kritikų ir pan. Tarptautinėje programos dalyje išsidėliosiančioje birželio 1 – 22 dienomis bus rodomi šeši scenos meno kūriniai. Jie atkeliauja iš Latvijos, Jungtinės Karalystės, Portugalijos, Ispanijos, Italijos ir Taivano.

 

Rinkdamiesi bilietus į lietuviškos programos dalies renginius žiūrovai, kaip įprasta, bus kreipiami į išorinę bilietų sistemą. Tuo tarpu besirenkantys bilietus į pasirodymus tarptautinėje programoje – juos pirks iš naujai sukurtos paties teatro bilietų sistemos.

 

„Klaipėdos dramos teatras jau seniai bando prisijaukinti ir labiau pažinti savo žiūrovus, bandome kurti bendruomenę ir atliepti jos poreikius. Šiuo metu bilietus pardavinėjame per atskirus bilietų platintojus, jų platformas. Jose pirkėjams taikomi įvairūs mokesčiai ir sudėtingiausia dalis yra ta, kad mes negalime identifikuoti savo žiūrovų, kurie jau įsigijo bilietus. Tačiau pastebime, kad yra įvairių alternatyvų, esame gavę bilietų sistemų kūrėjų iš užsienio pasiūlymų, tačiau jų pasiūlymai ir sistemos palaikymas itin brangus. Mums pasisekė, nes mus pačius susirado IT paslaugų kompanija, pasiūliusi kartu kurti bilietų sistemą, visiškai atitinkančią mūsų poreikius, na ir kaip įprasta – surizikavome“, apie naują iniciatyvą pasakojo teatro kultūrinės veiklos ir žiūrovų aptarnavimo padalinio vadovė Kristina Žiogaitė. Pasak jos, sistemos kūrimas, tobulinimas ir testavimas užtruko daugiau nei du metus. Projektas sudėtingas, bet sistemą įsidiegus teatrui atsiveria galimybė ją auginti ir tobulinti pagal savo paties poreikius.

 

Naujoji teatro bilietų sistema atsirado galvojant apie žiūrovų patogumą, tame tarpe ir šiek tiek mažesnes bilietų į spektaklius kainas, „bilietus pas mus perkantys žmonės nebus apkraunami papildomais paslaugų teikimo mokesčiais, galės vienu pirkimo metu įsigyti ir teatro bilietus, ir atributikos prekes ar kt., vienoje vietoje ras visus mūsų teatro repertuaro bilietus, galės dalyvauti lojalumo programose, gauti išankstinius pasiūlymus įsigyti bilietus pigiau, pateikę kontaktinius duomenis bus tiesiogiai informuojami apie galimą spektaklių laiko keitimą ar atšaukimo galimybę, na, ir galės gauti įvairių siurprizų nusipirkę ir sudalyvavę tam tikrame kiekyje teatro spektaklių“, visą plejadą naudų žiūrovams vardino K. Žiogaitė.

 

Festivalio renginių programa ir bilietai  www.theatrium.lt

Žymos:
KLDT inf.,