7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dvi premjeros vaikams Nacionaliniame Kauno dramos teatre

NKDT inf.
Nr. 38 (1403), 2021-11-26
Teatras Anonsai
Augustas Gornatkevičius ir Eglė Kižaitė. NKDT nuotr.
Augustas Gornatkevičius ir Eglė Kižaitė. NKDT nuotr.

Gruodžio mėnesį žiūrovų laukia net dvi premjeros vaikams. Režisierė Eglė Kižaitė Mažojoje salėje ruošia spektaklį pagal Dovilės Zavedskaitės knygą „Paštininkas ir serbentai“ ( gruodžio 11, 12 ir 16), kuriame pasakos apie tai, kad net ir užgriuvus sunkumams, gyvenimas nėra beviltiškas. Kartais namuose prakiūra vamzdis, ir vanduo užlieja vonios grindis. Kartais tėčio gera nuotaika kažkur dingsta. Pasaulis nėra tobulas, tačiau jeigu nesėdi sudėjęs rankas, galima kažką pakeisti. Galima rašyti laiškus. Laiškai sujungia žmones. O žmonės kartu gali nuveikti daug gražių dalykų. Spektaklis mažiesiems ragina kalbėtis, bendrauti, vienytis, draugauti, ir pasaulis taps geresne vieta gyventi.

Režisierė ir inscenizacijos autorė Eglė Kižaitė, scenografė ir kostiumų dailininkė Laura Luišaitytė, kompozitorius Pijus Narijauskas. Vaidina: Tomas Erbrėderis, Kamilė Lebedytė, Mantas Bendžius. Spektaklis skiriamas 5-10 metų žiūrovams.

Kita staigmena vaikams – režisieriaus Augusto Gornatkevičiaus premjera „Emilių Emilis“ (gruodžio 18, 19, 21 d.), įkvėpta pašėlusių Emilio iš Lionebergos nuotykių. Tačiau išdaigininkai gyvena ne tik Astridos Lindgren knygoje. Jų pilnos mokyklos, kiemai ir gatvės, jie laksto riedučiais ir krečia pokštus, kol vieną dieną tampa miesto merais, ministrais ar prezidentais. Spektaklyje smagiai derės aktorių vaikystės prisiminimai, klasikos nuotrupos ir tikras parkūras. Spektaklis 8-12 metų vaikams

Režisierius Augustas Gornatkevičius, judesio koordinatorė Gintarė Šmigelskytė, scenografė ir kostiumų dailininkė Simona Davlidovičiūtė, kompozitorius Mantvydas Leonas Pranulis, dramaturgė Daiva Čepauskaitė. Vaidina: Greta Šepliakovaitė, Marius Karolis Gotbergas, Povilas Jatkevičius, Dovydas Pabarčius, Andrius Alešiūnas.

Žymos:
NKDT inf.,
Augustas Gornatkevičius ir Eglė Kižaitė. NKDT nuotr.
Augustas Gornatkevičius ir Eglė Kižaitė. NKDT nuotr.