7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Prie Lietuvos rusų dramos teatro jau kitąmet žydės nuostabios rožės

LRDT inf.
Nr. 34 (1399), 2021-10-29
Teatras Anonsai
D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.

Vienoje judriausių sostinės vietų, prie Lietuvos rusų dramos teatro (LRDT) fasado J. Basanavičiaus gatvėje  pasodinta 15 rožių krūmelių. Jau ateinančią vasarą teatro lankytojai, darbuotojai ir praeiviai galės gėrėtis oranžinių atspalvių žiedais.

„Mūsų teatras yra vienoje iš labiausiai matomų Vilniaus vietų, prie judrios gatvės, tačiau skverelyje ties centriniu įėjimu mėgsta pabūti aplink gyvenantys ar dirbantys žmonės, neretas čia praleidžia pietų pertraukas. Tai populiari susitikimų, pasimatymų, fotografavimosi vieta, todėl norime, kad senasis teatras ir jo prieigos atrodytų patraukliai, estetiškai, puošniai“, – sakė rožes su kolegomis sodinusi teatro vadovė Olga Polevikova.

Sodinimui pasirinktos „Lady of Shalott“ ir „Easy Does It“ veislių rožės, užaugančios iki metro aukščio, atsparios ir nereiklios, žydinčios gausiai ir spalvingai – nuo oranžinių atspalvių iki rožinės.

„Nors šimtametis teatras viltingai laukia būtinos renovacijos, savo aplinka norime būti patrauklūs žiūrovams ir praeiviams, Vilnių lankantiems užsienio turistams. Dabar pasodinti puikių rožių krūmai kitą pavasarį sužaliuos, o vasarą pasipuoš nuostabiais žiedais. Jų atspalviai bus artimi oranžinei spalvai, kuri pasirinkta mūsų teatro logotipams ir vizualinei medžiagai. Tikime, kad pavasaris, tiesiogine ir perkeltine prasme, tikrai ateis“, – neabejojo LRDT vadovė.

„Atėjo ruduo, ir mes prie teatro durų sodiname rožes, nes juk po žiemos ateis pavasaris ir jos mus pradžiugins. Sodiname oranžines rožes, kurios užaugusios ir pražydusios derės su naujuoju mūsų teatro stiliumi. Nors šiandien mūsų sielose ruduo ir dvelkia šaltas vėjas, o prieš akis ilga žiema, mes puikiai suprantame, kad reikia labai pasistengti ir labai gerai vaidinti, statyti žmonėms labai reikalingus spektaklius, kad jie ir toliau eitų pas mus, nepaisant neįvykusios rekonstrukcijos, nežiūrint, kad pastatas byra ir kaskart būgštaujame, jog dings šviesa arba žiūrovai pradės žvarbti sprogus šildymo vamzdžiams. Vis dėlto mes šildome savo rožes ir gyvename viltimi, kad pavasaris kada nors ateis ir rekonstrukcija kada nors atsitiks, ir Kultūros ministerija ir valdžia elgsis su mūsų žiūrovais taip, kaip mes elgiamės su savo gėlėmis, – kad jiems būtų šilta ir jauku. Sodinkite rožes“, – ragina LRDT vyriausiasis režisierius Vladimiras Gurfinkelis.

Lietuvos rusų dramos teatras įsikūręs specialiai teatro veiklai 1913 metais statytame istoriniame pastate, kuris yra išskirtinis Vilniaus kultūriniame žemėlapyje ir paskelbtas architektūros paminklu. 1917 m. rugsėjo 18-22 d. šiame pastate vyko reikšmingas Lietuvos valstybei įvykis – Vilniaus konferencija, išrinkusi Lietuvos Tarybą, kuri 1918 m. vasario 16-ąją paskelbė atkurtos Lietuvos valstybės nepriklausomybės Aktą.

Žymos:
LRDT inf.,
D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.