7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

LRDT kviečia abiturientus studijuoti teatro meno raišką ir vaidybą EHU

LRDT inf.
Nr. 23 (1388), 2021-06-11
Teatras Anonsai
Vladimiras Gurfinkelis. LRDT nuotr.
Vladimiras Gurfinkelis. LRDT nuotr.

Lietuvos rusų dramos teatras (LRDT) kviečia abiturientus į Teatro meno raiškos ir vaidybos studijų programą Europos humanitariniame universitete (EHU). Tai yra vienintelė Lietuvoje vaidybos programa, skleidžianti lietuviško teatro tradiciją į artimąjį̨ užsienį̨, rengianti specialistus ne tik Baltarusijos, bet ir kitų šalių teatrams.

Svarbus programos išskirtinumas – Lietuvoje nauja aktorinio bei režisūrinio meistriškumo, dramaturgijos studijų̨ ir sustiprintų bendrųjų̨ humanitarinių mokslų integracija. Šioje programoje daug dėmesio skiriama meniniam tyrimui, scenos judesio, kalbos ir klausos praktikoms, naujam technikos ir inovacijų turiniui bei formoms. Programa vertinga ir kaip platforma, galinti atskleisti ir ieškoti novatoriškų̨ įžvalgų, vertinant, stiprinant visuomenės ir teatro meno santykį, siekiant žmogiškųjų vertybių ir kolektyvinių nuomonių dermės.

„Šių dienų pasaulyje vaizduotė ir kūrybiškumas tampa neatsiejama gyvenimo, darbo ir karjeros dalimi. Teatras tai ir siūlo, ugdydamas jausmingumą bei empatiją. Mūsų tikslas – parengti pasitikinčius savo kūrybos galiomis, kritiškai mąstančius, meno procesus suprantančius, gebančius improvizuoti, savo autentiškas patirtis perkelti į teatro sceną kūrėjus“, – teigia EHU rektorius profesorius Sergejus Ignatovas. 

Universiteto rektorius įsitikinęs, kad teatro meno studijos kuria laisvą ir nepriklausomą žmogų, ir neabejoja, kad baigusieji Teatro meno raiškos ir vaidybos studijas ne tik gerai įsitvirtins nuolat kintančiame kultūriniame ir socialiniame gyvenime, bet ir sugebės studijų patirtį pritaikyti savo karjeroje.

Nuo šių metų startuosiančią Teatro meno raiškos ir vaidybos studijų programą kartu su universiteto dėstytojais rengė ir Lietuvos rusų dramos teatro vadovė, dėstytoja Olga Polevikova. Ji įsitikinusi, kad pasikeitusi gyvenimo realybė reikalauja ir visiškai naujo, daug liberalesnio požiūrio į studijas. „Liberalumas, kurį matau Europos humanitariniame universitete, įkvepia“, – sako viena iš programos rengėjų. Ji džiaugiasi, kad EHU diplomantai neabejotinai papildys ir LRDT aktorių gretas.

Programos studentams vadovaus stiprūs kuratoriai, kurso vadovai, pasirengę auginti ir formuoti asmenybes, o studijas bei paskaitas sieti su šiuolaikinio teatro poreikiais. „Universiteto filosofija laikosi modernios krypties – žinias įžeminti, paversti produktu, suteikti joms fizinę išraišką. Norime, kad studijos sujungtų teoriją ir praktiką, o mūsų studentai universitetą baigtų paragavę visų šalia aktorystės esančių profesijų – ir dramaturgo, ir režisieriaus“, – sako O. Polevikova.

„Neabejoju, kad patekę į mūsų kursą jauni žmonės taps kitokiais žmonėmis, asmenybėmis. Mes rengsime kūrėjus, kurie kitaip matys pasaulį, jaus meno, etikos, estetikos ir moralės įstatymus. Kuriems atsivers kitas, daug geresnis, daug įdomesnis gyvenimas, nei jį gyvena kiti“,– sako vienas iš naujosios programos dėstytojų – LRDT vyriausiasis režisierius, teatro pedagogas Vladimiras Gurfinkelis.

Naujoje universiteto studijų programoje bus dėstoma rusų ir anglų kalbomis, paskaitų taip pat bus galima klausytis baltarusių kalba.

Profesorius V. Gurfinkelis rengia nuotolines konsultacijas ir susitikimus su norinčiais studijuoti  pagal šią programą. Konsultacijos vyks birželio 15, 22 ir 29 d. 16 val. Registracija vyksta https://bit.ly/3g3GkJH 

 

Žymos:
LRDT inf.,
Vladimiras Gurfinkelis. LRDT nuotr.
Vladimiras Gurfinkelis. LRDT nuotr.