7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Jaunimo teatro spektaklio „Žmogus iš žuvies” transliacija kovą

Jaunimo teatro inf.
Nr. 12 (1377), 2021-03-26
Teatras Anonsai
Spektaklis „Žmogus iš žuvies”. L. Vansevičienės nuotr.
Spektaklis „Žmogus iš žuvies”. L. Vansevičienės nuotr.

Kovo 28 d. 19 val. – spektaklis „Žmogus iš žuvies” pagal Asios Vološinos pjesę, režisierė Eglė Švedkauskaitė. Spektaklis nominuotas trims 2020 m. „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimams.

 

Viena ryškiausių rusų jaunosios kartos dramaturgių Asia Vološina pjesėje „Žmogus iš žuvies“ savitai perteikia šiandieninės Rusijos jaunimo jauseną, kurią galima nusakyti vieno iš  personažų fraze: Mūsų tėvynė žuvo iki mūsų gimimo. Belieka prarastos tėvynės, kaip to sniego Karvannaja gatvėje, atkeliavusio iš Michailo Bulgakovo kūrybos, ilgesys...

Dramaturgės bendraamžė režisierė Eglė Švedkauskaitė sako, kad pristatyti Asios Vološinos pjesę jai „Reiškia pakviesti žiūrovą į išsitempusį laiką, kurio rėmuose skleidžiasi nerimas. Dėl savęs, dėl savo kūno, dėl savo vaiko, dėl šalies ir ateities. Tai proga įsigilinti į laisvės sąvoką – kas tai yra nedemokratinėje aplinkoje? Realybė (ir valstybė) šioje pjesėje – opresyvi, ji ateina į namus, kuriuos pjesės personažai naiviai laiko pakankamai tvirta barikada, ir pasiima tai, ką nori. Bet jei tu atsitveri savo bute nuo kasdienybės, ar nedarai paslaugos pačiai sistemai? Tu atsitrauki. Suvokęs savo stovėjimo mitinge absurdiškumą, skubi į saugų citatų ir svajonių pasaulį namuose. Nevaldomos agresijos, kurią propaguoja šiandieninė Rusija, akivaizdoje įžūlu taip klausti, bet „Žmogus iš žuvies” leidžia pasvarstyti: kokia prasmė eiti į aikštes, kai eilinio piketo scenarijų žinai atmintinai? Jeigu nuojauta vis garsiau kužda, kad turi reikalą su mirusia šalimi, kurios kūnas atšalo dar iki tau gimstant?”

 

Spektaklį galima pažiūrėti per 4 valandas nuo transliacijos pradžios – nuo 19 iki 23 valandos.

 

Daugiau apie spektaklį: http://bit.ly/2DLEqcL. Bilietai: https://bit.ly/2O8fW6C

Spektaklis „Žmogus iš žuvies”. L. Vansevičienės nuotr.
Spektaklis „Žmogus iš žuvies”. L. Vansevičienės nuotr.