7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Nacionalinio Kauno dramos teatro ONL1NE TV – net 4 premjeros

NKDT inf.
Nr. 18 (1339), 2020-05-08
Teatras Anonsai

Nacionalinio Kauno dramos teatras nestygsta vietoje ir nuo balandžio 6 dienos veikiantis Teatras ONL1NE TV pristato naujienas, kurias pelnytai galima vadinti online  premjeromis, nes spektaklių įrašus keičia jų virtualios versijos. Be to, startuoja nauja rubrika „Aktorių ringas“ bei klausytojų ir žiūrovų dėmesiui pateikiamas savarankiškai aktorių įrašytas audiospektaklis.  

 

Naujienos prasideda gegužės 6 d. –  režisieriai užima pokalbių vedėjų pozicijas, o aktoriai tampa jų pašnekovais! 17.00  val. režisierė Eglė Kižaitė kalbins aktorius Eglę Grigaliūnaitę ir Gytį Laskovą. Ši trijulė aptars aktorių ir režisierių gyvenimo užkulisius ir prisimins jaunimo pamėgtą spektaklį „Lė-kiau-lė-kiau“.

Tą patį trečiadienį 18.00 val. – premjera – režisierė Eglė Kižaitė kartu su devyniais aktoriais gyvai parodys spektaklio – „Lė-kiau- lė-kiau“ pagal D. Čepauskaitės pjesę ištraukas. Aktoriai-personažai pakvies į jaunų žmonių pasaulį, tik šį kartą ne iš scenos, o iš... savo namų. Pasirodymas skirtas paaugliams ir jų tėvams, mokytojams.

Dar viena premjera įvyks ketvirtadienį, gegužės 7 d. Įžanga  į ją bus 19.00  val. vyksiantis gyvas, bičiuliškas  dramaturgės ir poetės Daivos Čepauskaitės bei aktorės ir režisierės Aldonos Vilutytės pokalbis apie nekasdieniškus kasdienybės perlus.

Po jo laukia staigmena – Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklio „Bestuburiada“ pagal I. Lausund pjesę (rež. A. Vilutytė) interpretacija koronos laikais. „Bestuburiada“ – pasakojimas apie į konkurencinę kovą dėl karjeros ir viešosios nuomonės įsisukusius žmones. Šio spektaklio režisierė ir online variacijos autorė  Aldona Vilutytė sakė: „Kai aktoriai pranešė, kad teatras nori rodyti „Bestuburiados“ spektaklį virtualiai, kilo mintis sugalvoti interpretaciją naudojant tik tas galimybes ir priemones, kokias turime šiuo karantino metu ir vietoj sceninio varianto sukurti internetinį. Taigi minimaliomis priemonėmis, tik telefonais, kompiuterio konferencijų programa „Zoom“, pagal pjesę kūrėme situacijas, kaip viskas būtų, jei pjesės veiksmas vyktų karantino metu, kiekvienam dirbant iš savo namų. Kadangi turėjome mažiau nei savaitę, nėrėme stačia galva. Aktoriai namuose save filmavo, siuntė man galybę vaizdo medžiagos, aš ją dėliojau, karpiau, jungiau, tada siųsdavau montuoti, žiūrėdavau ir vėl duodavau naujas užduotis ir vėl viską dėliodavau, žiūrėdavau ir vėl keisdavau. Buvo labai įdomus procesas, jaučiausi lyg gavusi naują žaidimų dėžę. O šį ketvirtadienį 20 val. kviečiame žiūrovus prisijungti, įsivaizduoti save personažų kolega ir sudalyvauti  mūsų sukurtose situacijose.“

Penktadienį, „Aktorių dieną“, – dar dvi naujienos: 19:00 val. aktorių Ugnė ir Rido  Žirgulių įskaitytos duetinės versijos „Žiurkių medžioklė“ pagal P. Turrini pjesę premjera. 2004 m. ji teatro scenoje buvo vaidinama tikrame „BMW 318“ automobilyje (rež. Thomas Hinterbergeris). Praėjus keliolikai metų aktoriai pjesę apie meilę ir gyvenimo blizgučius atgaivino savo namų įrašų studijoje. Teatras ketina šį audiospektaklį padovanoti Lietuvos aklųjų bibliotekai. Po jo  20:00  val. startuos  žaidimas  „Aktorių ringas“, kuriame susitiks U.  ir Ridas Žirguliai. Jiems pačių įvairiausių klausimų ir užduočių paruošė kolega Artūras Sužiedėlis. Ringo dalyvių laukia vaizdo klausimai ir įvairios užuominos, kurias jie turės įveikti pasitelkę savo aktorinę atmintį ir vaizduotę.   

Be šių naujienų gegužės 7 d. 12 val. vyks „Teatrų žinios“. Šioje naujienų apsikeitimo diskusijoje dalyvaus Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriaus pavaduotojas rinkodarai bei Žiūrovų aptarnavimo tarnybos vadovas Audrius Kondratas, Vilniaus mažojo teatro Kūrybinės dalies vadovas Simonas Keblas bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Penktadienį savaitės transliaciją užbaigs nenuspėjamas „Friday night show“ su aktoriumi Gintautu Bejeriu ir vaizdo operatoriumi Ridu Beržausku. Bus muzikos, teatrinių improvizacijų  ir netikėtumų.

Šias transliacijas galima stebėti Teatras ONL1NE TV www.tinny.cc/TeatroTV, taip pat turinį transliuoja teatro informacinis rėmėjas portalas 15 min.lt

Nacionalinio Kauno dramos teatro virtualus projektas Teatras ONL1NE TV veikia jau penktą savaitę. Per šį laiką parodyta 12 teatro spektaklių įrašų, vyko 14 gyvų pokalbių su teatro profesionalais, o taip pat pristatyta spektaklio vaikams „Kiškis pabėgėlis“ (rež. A. Sunklodaitė) gyva improvizacija.

Žymos:
NKDT inf.,