7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Baltijos taikomojo teatro mokykla kviečia scenos meno profesionalus ir teatro mokytojus

Artscape inf.
Nr. 40 (1319), 2019-12-06
Teatras Anonsai
Sue Mayo kūrybinės dirbtuvės. Rengėjų nuotr.
Sue Mayo kūrybinės dirbtuvės. Rengėjų nuotr.

Menų agentūra „Artscape“, jau ne vienerius metus sėkmingai vykdanti socialinius pokyčius skatinančias meno veiklas, pradeda didelį tarptautinį projektą „BATS“ (Baltic Applied Theatre School). „Šikšnosparniai“, naviguojantys po bendruomenių menus, susiburs Baltijos taikomojo teatro mokykloje. Tai – tęstinė mokymų programa, truksianti visą pirmąjį 2020 m. pusmetį ir apimsianti visas tris Baltijos valstybes.

 

Projektas „BATS“ yra Menų agentūros „Artscape“ pernai keliuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose įgyvendinto taikomojo teatro projekto „Namai“ tąsa. Tarp projekto „Namai“ rezultatų – ne tik kūrybiniai darbai, jaunų scenos menininkų kartu su moksleiviais sukurti nedidelėse bendruomenėse, bet ir mokslinis socialinio poveikio įvertinimas. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad bendruomenių teatro projekto pabaigoje jo dalyviai tapo drąsesni, atviresni ir sąmoningesni, lengviau bendravo tarpusavyje ir pradėjo labiau vertinti santykius bei tikėti kiekvieno žmogaus galia keisti pasaulį.

 

Šįkart su nedidele scenos menų profesionalų ir edukatorių grupe dirbs keturios garsios taikomojo teatro kūrėjos ir mokytojos – Sue Mayo (Didžioji Britanija), Tara Hawk (Vokietija/JAV), Nazha Harb (Libanas) ir Kristina Werner (Vokietija). Kūrybinėse dirbtuvėse, sujungsiančiose teoriją ir praktiką, menininkės pristatys unikalius savo kūrybos metodus, kuriuos jos naudoja dirbdamos skirtingose bendruomenėse. Po mokymų dirbtuvių dalyviai, prižiūrimi mentorių, imsis savarankiškai įgyvendinti taikomojo teatro projektus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ir taip turės galimybę įsitraukti į šiuo metu pasaulyje itin aktyvų taikomojo teatro tinklą.

 

Norintieji mokytis ir kurti Baltijos taikomojo teatro mokykloje kviečiami iki gruodžio 13 d. registruotis per projekto svetainę https://bats-school.eu .

 

Žymos:
Artscape inf.,
Sue Mayo kūrybinės dirbtuvės. Rengėjų nuotr.
Sue Mayo kūrybinės dirbtuvės. Rengėjų nuotr.