7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Klaipėdos dramos teatro kalėdinės žinios

KLDT inf.
Nr. 41 (1278), 2018-12-14
Teatras Anonsai
Klaipėdos Teatro aikštė. A. Kubaičio nuotr.
Klaipėdos Teatro aikštė. A. Kubaičio nuotr.

Klaipėdos dramos teatras pasiruošęs artėjančios šventėms, fojė žiūrovai žiūrovus pasitinka papuošta eglė. Šventei pasirengti padėjo ir aukštesnę negu 7 metrų eglę padovanojo teatro draugai klaipėdiečiai, ją papuošė Klaipėdos technologijų mokymo centro KP-12 grupės (kompiuterinio projektavimo operatoriai) mokiniai su reklamos mokytoja D. Kvekšaite. Tai vienas iš šimto Kalėdoms skirtų šios mokyklos gerų darbų. Mokinė K. Mažeikaitė pasiūlė idėją: „Praeities ir ateities Kalėdos teatre“ – puošti eglę nuotraukomis, rekvizitais iš spektaklių, taip pat žaislais; mokiniai ruošėsi, ieškojo medžiagų ir triūsė visą mėnesį. Tad dabar ant eglutės galima apžiūrėti įrėmintus aktorių portretus, akimirkas net iš 1956 m. spektaklio „Bekraitė“ (pagal A. Ostrovskį, rež. V. Limantas), „Šmėklų sonata“ (pagal A. Strindbergą, rež. G. Varnas, 2011), „Įnamis“ (pagal I. Turgenevą, rež. A. Lebeliūnas, 2009) ir daugelio kitų. Teatras labai džiaugiasi klaipėdiečių bendruomeniškumu ir kviečia žiūrovus pasigrožėti ne tik egle Teatro aikštėje, bet ir jo viduje.

Pastarosiomis dienomis teatre tiesiog verda gyvenimas: vyksta daugiau spektaklių negu paprastai, dieną daug vaikų iš Klaipėdos ir aplinkinių miestų žiūri spektaklius ir susitinka su Kalėdų seneliu, o vakarais rodomi spektakliai suaugusiems – dar galima pamatyti žiūrovų pamėgtą G. Padegimo režisuotą spektaklį „Karalienė Luizė“ (pagal A. Juozaičio pjesę), P. Gaidžio režisuotą „Elzės žemė“ (pagal J. Pulinovič); 29 ir 30 d. spektaklio „Kas prieš mus“ metu scenoje karaliaus R. Kazlo vaidinamas Gabrielė d‘Anuncijus ir arditų kariuomenė (rež. J. Vaitkus, aut. G. Grajauskas).

Gruodžio 31 d. teatras kviečia į šventinį koncertą: 19 val. pasirodys itin reta, net penkių oktavų stiklo arfa skambinantis „Glass duo“ (lenkų muzikantai Anna ir Arkadiusz Szafraniec). Ši arfa didžiausia pasaulyje, o muzikantai gastroliuoja po visą pasaulį, tad mūsų žiūrovams pasisekė, kad netikėtai atšaukus kitą koncertą Kipre teatrui pavyko muzikantus pasikviesti į Klaipėdą. Duetas gros ir kartu su Lietuvos muzikantas, susibūrusiais į kvintetą: tai Miglė Dikšaitienė (smuikas), Jurga Gaubytė (smuikas), Tomas Savickas (altas), Roma Jaraminaitė (violončelė), Arūnas Kučinskas (kontrabosas), visi groja garsiuose Lietuvos orkestruose. Naujametinio koncerto metu skambės nuo klasikų – W. A. Mozarto, P. Čaikovskio, A. Piazzolos – iki šiuolaikinių kūrinių – Stingo ir kitų. Po koncerto norinčius tęsti šventinį vakarą teatre kviečia kavinė-baras „Senoji Hansa“: svečių lauks degustacinė penkių patiekalų vakarienė, kurią ruoš vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų G. Albrichtas. Bilietų į koncertą dar šiek tiek yra.

Ieškantiems dovanų teatras siūlo dovanoti įspūdžių akimirkas: dar galima įsigyti lojalaus žiūrovo kortelę, jos tiražas nedidelis – 100 vienetų (šiuo metu dar likę 40 kortelių). Kortelė suteikia 30 procentų nuolaidą į visus repertuarinius spektaklius (išskyrus pirmus penkis premjerinius) ir net 10 procentų nuolaidą į pirmus penkis premjerinius – tokios nuolaidos daugiau niekas negauna, mat premjeroms nuolaidos netaikomos. Dar šaunu įteikti artimiesiems dovanų kuponą (už pasirinktą sumą) – su juo galima pamatyti norimus spektaklius.

Klaipėdos dramos teatras linki visiems jaukaus švenčių laukimo!

Žymos:
KLDT inf.,
Klaipėdos Teatro aikštė. A. Kubaičio nuotr.
Klaipėdos Teatro aikštė. A. Kubaičio nuotr.