7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Žalgirės“ ruošiasi olimpiadai Aliaskoje

NKDT inf.
Nr. 8 (1202), 2017-02-24
Teatras Anonsai
„Žalgirės“ repeticija. D. Stankevičiaus nuotr.
„Žalgirės“ repeticija. D. Stankevičiaus nuotr.

Nacionaliniame Kauno dramos teatre režisierius ir muzikantas Vidas Bareikis subūrė moterų mėgėjų krepšinio komandą „Žalgirės“. Ambicingos žaidėjos jau ruošiasi pirmosioms krepšinio kovoms, kurios vyks Nacionalinio Kauno dramos teatro Didžiojoje scenoje kovo 17, 18, 19 d.

„Žalgirės“ kaip „Spaisės“

Mėgėjų komandą sudaro aštuonios žaidėjos ir trenerė. Kelios jų yra ragavusios profesionalaus žaidimo, kitos – tik pradeda jį perprasti. „Žalgirių“ komandos kapitonė – lengvoji krašto puolėja Sandra Fakulina (akt. Elzė Gudavičiūtė). Jos charakteris – ne dovanėlė, bet mergina labai padeda savo draugei Astai Kilytei (akt. Goda Petkutė), pradedančiai atakuojančiai gynėjai. Komandą puošia grožio kulto vergė vidurio puolėja Toma Kunigunda (akt. Aistė Zabotkaitė) ir merginų širdis daužanti įžaidėja Goda Meilutė (akt. Martyna Gedvilaitė). Prie jų netrukus prisijungs turtingo vyro žmona, lemtingoms gyvenimo permainoms nusiteikusi Ona Ledinskienė (akt. Inga Mikutavičiūtė). Komandos narę krašto puolėją Dianą Lazutkiną (akt. Eglė Grigaliūnaitė) derėtų pristatyti kaip vegetarę, feministę bei aktyvistę. Taip pat negalima pamiršti tyliojo komandos balso – Birutės Vaidilutės (akt. Giedrė Žaliauskaitė). Klausos ir kalbėjimo sutrikimų turinčiai merginai „Žalgirių“ komanda yra ta vieta, kurioje ji atranda galimybę save įprasminti ir parodyti puikios gynėjos galimybes. „Žalgires“ treniruoja buvusi profesionali žaidėja – tikra sporto fanatikė. Aktorės Daivos Rudokaitės įkūnijama herojė trokšta garbės, yra ambicinga, stipri asmenybė, bet nėra laiminga. „Jos labai ryškios, kaip kokios „Spice Girls“ – viena kieta sportininkė, kita marozė, trečia fyfa“, – sako režisierius Vidas Bareikis. Paauglystėje menininkas aktyviai lankė krepšinį, ir netgi buvo pasiryžęs mesti mokslus Čiurlionio menų mokykloje, kad galėtų gainioti kamuolį aikštelėje kartu su profesionalais.

Tikslas – Aliaska

Šiuo metu merginoms ir savotiškame komandos prezidento vaidmenyje atsidūrusiam Vidui Bareikiui ramybės neduoda kelionės į Aliaską rūpesčiai. Merginoms geranoriškai padeda Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) – pasikviečia į rungtynes, dalinasi aikštele treniruotėms. Pagalbos ranką ištiesė „Aisčių-LSU“ komandos žaidėjos ir treneris Gediminas Meiliūnas. Žaidėjos jau sulaukė paramos iš ilgamečių žalgiriečių Vaido Jurgilo ir Arvydo Sabonio – jie padėjo įsigyti sportinio inventoriaus. Kadangi mėgėjų sportas vis dar nėra pakankamai remiamas, žalgirietės nesėdi sudėjusios rankų ir kuria planus, kaip surinkti trūkstamas lėšas.

Jeigu esate neabejingi sportui, menui, moterų krepšiniui, galite padėti komandai pasiekti savo tikslą:

NACIONALINIS KAUNO DRAMOS TEATRAS

Įmonės kodas 290754450

Laisvės al. 71, LT-44304 Kaunas

Tel. 8-37 22 41 98, faks. 8-37 20 76 93

El. paštas: [email protected]

AB Swedbank

Banko kodas 73000

LT17 7300 0101 3439 0049

*Paskirties laukelyje rašykite ŽALGIRĖMS 

„Žalgirės“ repeticija. D. Stankevičiaus nuotr.
„Žalgirės“ repeticija. D. Stankevičiaus nuotr.